[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az idei év egyik legkellemesebb skandináv meglepetése az izlandi Trapped volt, melyet a már Amerikában is jól ismert Baltasar Kormákur (Everest, 2 Kaliber) készített és az első két részt ő maga is rendezte a 10 epizódos sorozatból. A Trapped főhőse Andri (Ólafur Darri Ólafsson) egy csendes izlandi kisváros rendőrfőnöke, aki körül minden a feje tetejére áll mikor egy megcsonkított holttest kerül elő a tengerből. A várost közben egy hóvihar zárja el a külvilágtól, miközben szintre biztosra vehető hogy a gyilkos szintén ott ragadt a világ végén Andriékkal együtt. A nyomozás viszont jóval mélyebb dolgokat ás elő, mint arra bárki számított volna a helyiek közül..

A Trapped egy fantasztikus atmoszférájú, lenyűgöző látványvilágú krimi, ahogy arra csak a skandinávok képesek.

A sorozat sikerén felbuzdulva a szériát gyártó RVK Studios, RUV és Dynamic Television biztosan elkészíti a második évadot, ám annak bemutatójára még 2018 őszéig várnunk kell.
Kormákur a Deadline Hollywoodnak nyilatkozott a folytatásról:

.

“A történet messze van a végétől, sok minden jön a karakterek és a sztori oldaláról is. Ideje hogy jobban megismerjük a sorozat főhőseit. A második évadban egyébként ugyanazokat a karaktereket követhetjük, mint az elsőben, akik most egy még bonyolultabb gyilkossági üggyel fognak szembesülni.”

.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]