[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Egy film legendája már a forgatás idején megalapozódhat. A mozitörténet néhány különleges, emlékezetes darabja már a készítése idején különlegesnek ígérkezett. Az Apokalipszis most és a Fitzcarraldo mellé egészen biztosan bekerül A visszatérő (The Revenant, hazai bemutató: 2016. január) is. A tavaly 4 Oscar-díjjal elismert Birdman rendezője, Alejandro González Iñárritu elképesztő teljesítményre sarkallta stábját és főszereplőjét, Leonardo DiCaprió-t, hogy lefilmezhessék a kanadai vadonban medvetámadást túlélő, majd társai által magára hagyott kincskereső szenvedéseinek és bosszújának történetét.

– A filmet nem azért nézik meg, mert a rendező betartotta a költségvetést vagy a határidőt – mondja a rendező, aki kanadai és argentin dzsungelekben filmezett. A forgatás hóban és fagyban zajlott, DiCaprio hónapokig nem borotválkozhatott, valamint a nyers húsevést is bevállalta.

– Nem kerestem színészt, tudtam, hogy csak Leonardóval csinálhatom meg a filmet – mondja a rendező. – Ő az egyetlen, aki ezt el tudja játszani, és ő is gyorsan megértette, hogy ez az ő szerepe. Mindent vállalt, mindent bedobott. Őrületes időket éltünk át együtt.

A fáradozás valószínűleg nem volt hiábavaló: Leonardo DiCaprio ezért a filmjéért jó eséllyel elnyerheti az Oscar-díjat, ami már olyan régen kijárna neki.

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]