Indiába látogatott a napokban Leonardo DiCaprio, aki a klímaváltozásról forgat dokumentumfilmet. A filmsztár-producer a hétvégén a Tádzs Mahalt is megtekintette – számolt be róla honlapján a Hindustan Times.

DiCaprio agrai vizitjét teljes titoktartás övezte, a színészt édesanyja és más családtagjai társaságában szombaton kora reggel testőrök kísérték az emlékműhöz. Egy fotós is volt velük, aki felvételeket készített róluk. A háromszoros Oscar-jelölt egy indiai idegenvezetőt alkalmazott, hogy segítsen neki jobban megérteni és megismerni a helyi kultúrát.

A világ hét csodája közé sorolt Tádzs Mahal megtekintése után DiCaprio, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó békenagykövete Újdelhibe utazott, ahol felkereste a Tudományos és Környezetvédelmi Központot. A hollywoodi színész ugyanis azért érkezett Indiába, mert dokumentumfilmet készít a klímaváltozásról. Az egyelőre cím nélküli munka oly módon akarja feldolgozni „napjaink klímaválságát, ahogy korábban még soha” – fogalmazott a filmmel kapcsolatos közlemény. A DiCaprio a Hindustan Times értesülése szerint a hétvégén már el is hagyta Indiát.

A 40 éves filmcsillag pályafutása kezdete óta elkötelezett környezetvédő. Legismertebb filmje, a Titanic bemutatása után, 1998-ban hozta létre alapítványát a Föld védelmében és a veszélyeztetett fajok megmentéséért. Manapság már negyven országban támogat ehhez kapcsolódó környezetvédelmi programokat. DiCaprio The 11th Hour (Az utolsó óra) címmel 2007-ben már készített egy dokumentumfilmet Földünk jelenlegi állapotáról és lehetséges jövőjéről, most azonban ismét eljött az idő, hogy szót kérjen magának a témában.

MTI/est.hu