Tizenháromezren követték a Voltot és Soundot a Telekom idén debütált interaktív megoldásán keresztül.

A Telekom VOLT Fesztivál és a Mastercard Balaton Sound Fesztivál több százezer látogatója mellett szép számmal vannak olyanok is, akik nem a helyszínen élték át a fesztiválélményt. A monitorral, kamerával és mikrofonnal felszerelt, 4G-vel működő interaktív figurák, a Buddyk segítségével a www.festivalbuddy.hu oldal tizenháromezer látogatója közvetlen közelről tekinthetett bele a fesztiválozók életébe, és léphetett kapcsolatba a fesztiválozókkal.

A Telekom azok jelentkezését várja, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy a Sziget Fesztivál egy-egy napján néhány órán keresztül a vállukra vegyék a Buddyt, és hozzásegítsék a távolban lévőket az igazi fesztiválkalandokhoz, miközben szórakoztatják is az oldal látogatóit. Akinek kedve van a kalandhoz, annak nincs más dolga, mint készíteni egy 15 másodperces videót, amelyben elmondja, hogy miért jó vele bulizni, és azt augusztus 3-ig feltölteni az Instagramra a #festivalbuddy és a Sziget fesztivál hashtagével  (#sziget). A BuddyGuide-ok az ingyenes napijegy mellett szállást és némi fesztiválon elkölthető költőpénzt is kapnak. Itt megnézhető, hogyan fesztiváloztak a VOLT-on a Buddyk.

A Buddy-k a Sziget Fesztiválon az első naptól kezdve naponta 17.00 és 21.00 óra között várják a virtuálisan fesztiválozni vágyók bejelentkezését a www.festivalbuddy.hu oldalon.