[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Szinte napra pontosan három évvel a Lego kaland elképesztő sikere után Batman is kapott egy saját Lego-mozit, mely bármennyire is gyerekesnek tűnik, a poénok 99%-át felnőtteknek szánták. Míg a kicsik tátott szájja figyelik a lenyűgöző látványt, addig apuka fulladozik a röhögéstől a direkt neki szánt vicceken.

Nem is kaphatott volna más igazából saját Lego-mozit, mint Batman, hiszen az ő figurája már a 2014-es filmben is zseni volt. Ahogy akkor, most is paródiát csinál mindenből, amit a Batman-kultusz felépített maga körül az évtizedek alatt. Kifigurázza az összes kor denevéremberét, minden más DC-szuperhőssel egyetemben. Bruce Wayne és köpönyeges alteregója itt bunkó, egoista és rettenetesen nagy a szája, kifejeztetten ellenszenvesen viselkedik. Persze a sztori előrehaladtával átmegy egy bizonyos fejlődésen, de szerencsére végig marad ennél a tuskó vonalnál.

A történet egyébként a jó és a rossz örök harcát veszi alapul, a helyzet pedig cseppet sem komoly. Joker egy gonosz tervet eszel ki, amitől azt várja, hogy Batman végre megvallja neki, hogy nélküle semmit sem ér az élete. Persze a denevérembernek nehezére esik bármiféle érzelmi kinyilatkoztatás, ezért annyira magányos  a magánéletében is.

A látvány ismét pazar. A CGI és a stop-motion technika ötvözése káprázatos összhangban van. Mivel ugyanaz a csapat dolgozott a technikai megvalósításon, mint a három évvel ezelőtti filmnél, ezért ez nem is annyira meglepő. És persze ott van minden kis klasszikus Lego-darabka, amit megint csak főleg az idősebb korosztály ismer fel és érez igazán közelinek magához.

Az előző filmhez hasonlóan most is megvan a morális konklúzió a film végén, de ez éppen annyira nem zavaró, mint a tény, hogy valójában az egész film egy Lego-reklám. Van olyan szórakoztató minden egyes perce, amit még az olykor kellemetlen magyar szinkron sem tud elrontani. De azért hogy Fluor Tominak miért kellett Supermannek kölcsönözni a hangját, azt csak valahol nagy magasan tudják.

De a Lego Batman még így is nagyon szórakoztató minden korosztály számára. Telepakolták rengeteg apró és nem is olyan apró utalással más filmek irányába, valamint az egyik legjobb erénye, hogy végig leköti a figyelmünket. Ahogy a Lego-videójátékok is nagy karriert futottak be, valószínűleg a filmekkel sem lesz ez másképp és láthatunk még újabb részeket belőle.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Szükség volt már erre a nagypofájú Batmanre (Lego Batman - A film - kritika)
Míg a kicsik tátott szájja figyelik a lenyűgöző látványt, addig apuka fulladozik a röhögéstől a direkt neki szánt vicceken.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
8.7