[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A híres Barnum cirkusz alapítójának P.T.Barnumnak életét feldolgozó, az év egyik nagy dobásának szánt musicalfilm Hugh Jackman és Zac Efron főszereplésével megérkezett a hazai mozikba is. Akkorát biztos nem fog szólni, mint az előző év bomba sikere a La La Land, de így egy szerethető született.

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) egy szegény szabó fiaként mindig is jobb életre vágyott. Álmai megvalósításként létrehozza a különös emberekből álló, addig nem látott látványosságokat tartogató cirkuszát, ami hamar nagy népszerűségre tesz szert. A hírnév és csillogás mellett azonban mindennél jobban vágyik arra, hogy bekerülhessen a társadalom legfelsőbb köreibe is. Eközben egyre jobban elhanyagolja feleségét és gyerekeit, pedig értük is akart kitörni régi, egyszerűbb életéből.

Bár kevesen tudják és ez a filmből sem derül ki, de P.T. Barnum nem csak a cirkusz világában tevékenykedett, aktív politikai szerepet is vállalt, igazi polihisztor volt, aki nem tudott nyugodni egy pillanatig sem, mindig a következő cél elérésére fordította a figyelmét. Ennek, a gondolkozásában jóval korát meghaladó embernek az életébe nyerhetünk bepillantást. A film zenéjét a tavalyi nagysikerű La La Landet is jegyző Benj Pasek és Justin Paul szerezték. Mindezek ellenére a fülbemászónak szánt dallamok kicsit közepesre sikeredtek, nem kúszik bele az ember fülébe, hogy aztán még hazafelé is azt dúdolgassa magában. A nyitó képsor először elvarázsolja az embert, de aztán kínosan hosszúnak hat. A történet egy jól felépített életrajzi dráma, így fiatal korától, egészen a középkorú férfiig nyomon követhetjük életpályáját P.T.Barnumnak. Hugh Jackman nagyon sármos férfi még mindig, de közel ötven évesen kicsit viccesnek hat, hogy a húszas-harmicas éveiben is egy negyvenesnek kinéző férfit látunk a vásznon Barnum szerepében. Nagyon sok a látványos cirkuszi jelenet, de mégsem nyomja agyon a filmet, hiszen ez csak a keretét adja a történetnek. Így azoknak sem kell óckodnia a filmtől, akiket kifejezett taszít ez a világ.

Hugh Jackmannek igen nagy tapasztalata van a zenés darabok terén, gondoljunk csak a Nyomorulatakra, de ezen is kívül is számos alkalommal bizonyította, hogy színpadi színészként is remekül megállja a helyét. Ez meg is látszik, hiszen lubickolt a szerepben. Zac Efron számára sem ismertlen ez a terep, hiszen pályafutását a méltán híres vagy hírhedt High School Musicallel alapozta meg. A zenés betéteknél még jobb is, mint Jackman. A női főszereplőt Michelle Williams alakítja, aki bájos, és hiteles a szerepben, de ez az alakítás messze a képességei alatt van, így ez szinte kötelező tőle.

Év végére remek kikapcsolódást nyújt ez a zenés-táncos film, de semmiképp sem nevezném Az év legnagyobb alkotásának.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A legnagyobb showman (kritika)
Év végére remek kikapcsolódást nyújt ez a zenés-táncos film, de semmiképp sem nevezném Az év legnagyobb alkotásának.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
8.0