Göthe Salmander és a varázsvilág visszatért, hogy a két évvel ezelőtti első résznél egy sokkal ‘Potteresebb’ folytatásban bontogassa az öt epizódosra tervezett történet szálait. J.K.Rowling tudja mit várnak el a rajongók, éppen ezért a Grindelwald bűntettei sokkal inkább szól nekik, mintsem a szélesebb közönségnek. Ettől függetlenül a film nem csak pazar látványvilágú, de talán még szerethetőbb is, mint a 2016-os film.

Bár valószínűleg eléggé megoszlanak arról a vélemények, hogy akkor most a Grindelwald bűntettei egy jól sikerült folytatás (illetve előzmény), kétségtelen, hogy a rengeteg Harry Potter-utalás igen jót tett neki. Végre visszatérthettünk egy kicsit Roxfortba és olyat dolgokat tudhattunk meg ikonikus szereplőkről, amit eddig csak sejthettünk.

Az első részben Gellert Grindelwaldot ugye bebörtönzik, aki viszont Európába tervezett átszállítása közben könnyedén kiszabadul fogságából. A Johnny Depp által játszott hidrogénszőke gonosztevő Párizs felé veszi az irányt, terve pedig óriási veszélyt jelent az emberiség számára. Csakhogy Göthe Salmander (Eddie Redmayne) is a francia nagyvárosban köt ki, méghozzá a fiatal Dumbledore professzor kérésére. A legendás állatok szakértőjének nem kell azonban egyedül szembenézni a váratlannal, hiszen Queenie (Alison Sudol), Propentina (Katherine Waterston) valamint a legjobb szívű mugli, Jacob is újra belebonyolódik a kalandba.

Nem finomkodik amúgy a film, hiszen igen hamar egy komplett mugli családot írt Grindelwald, csak hogy érzékeltessék velünk, ő még akár Voldemortnál is sokkal tovább merészkedik. Pedig a motivációjuk teljesen máshol gyökeredzik, illetve egy pontos Grindelwald megítélése is igencsak nehézkesbe csap át. Hiszen nem lehet nem megérteni érveit, mikor a világot az emberek által az akkor még jövőben okozandó második világháborútól akarja megóvni.

Jude Law Dumbledore-ja remekül illeszkedik a Harry Potter-filmekből megismert iskolaigazgató profiljába. Még ha ő maga távol is marad ezúttal a valódi eseményektől, azért egyértelmű, hogy hamarosan sokkal komolyabb szerep jut majd számára.

A Legendás állatok első részánél azt írtuk, hogy a HP-epizódok közül sem az első kettő volt igazán jó, ezért van még idő kibontakozni, de szerencsére ebből már azért itt kezdhetünk érzékelni valamit. Persze akárhogy csűrjük csavarjuk, nem kapjuk vissza Harryt, Ront, Hermionét, de azért most már egyre jobban alakul a múlt és ezért elég biztató a jövő is. Viszont innentől már nagyon bele kell húznia a sztorinak. Menni fog?

Legendás állatok – Grindelwald Bűntettei (kritika)
J.K.Rowling tudja mit várnak el a rajongók, éppen ezért a Grindelwald bűntettei sokkal inkább szól nekik, mintsem a szélesebb közönségnek. Ettől függetlenül a film nem csak pazar látványvilágú, de talán még szerethetőbb is, mint a 2016-os film.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
7.5