Rupert Wyatt, A majmok bolygója — Lázadás rendezője úgy látszik, a rémisztő világok megformálásában a legjobb. Új filmje, az Elrabolt világ (Captive State, hazai bemutató: március 21.) is riasztó és izgalmas jövőt ábrázol: filmje tíz évvel egy űrből jött invázió után mutatja Chicagót, ahol az államhatalom és a rendőrség már az idegenek érdekeinek megfelelően működik: és csak egy maroknyi ember merészel ellenállni a mindent ellenőrző rendszernek.

A film egyik fontos szereplője, Vera Farmiga maga is idegen egy kicsit az Egyesült Államokban: hatéves koráig nem is tudott angolul, hiszen New Jerseynek az ukránok lakta részében élt. De a két kislánya ezt már alig hiszi el neki.

– A múlt héten „hagyomány hét” volt a lányom iskolájában – mesélte a színésznő, aki nemsokára Godzillával is összeméri az erejét. – Én meg főztem egy hatalmas lábas borscs levest, hogy mindenki megkóstolhassa: a legtöbb gyerek semmit nem evett volna meg abból, ami benne volt, de így együtt imádták. Távoli gondolat talán, de az Elrabolt világ forgatása közben sokszor eszembe jutottak a nagy ünnepeken nálunk összegyűlő, ukránul éneklő rokonaim. Imádtam a sokféleséget, és amikor először olvastam az Elrabolt világ forgatókönyvét, úgy izgultam, mint talán még sosem. Sőt, akkor is, amikor másodszor, meg harmadszor… nemcsak azért jó a film, mert izgalmas és fordulatos: hanem azért is, mert az emberben lévő alapfélelmekről szól. Csak persze, nagyon látványos is közben.

IC Press