A finn Lighthouse Project harmadik alkalommal lesz látható Magyarországon, először 2006-ban játszottak Szombathelyen a LemonWater Booking jóvoltából, majd kb. 1 évvel később a szintén finn Endstand zenekar társaságában turnéztak, akkor Budapesten, a Kulti nagyteremben lehetett őket megcsípni. Ezúttal újfent önálló turnén van a banda és ismét Budapesten fogják kenni a zord, sötétnek ígérkező telünk első szerdáján, 2010. december 1-jén. Nemrég megjelent, ‘Atonement’ című lemezük tele van jégsapkákkal, farkasüvöltéssel, dermesztő északi széllel, szánhúzó viadallal, nagyon izgalmas az egész, elhihetitek. Skandináv sötétséggel áztatott zenéjükben úgy ötvözik a Converge féle riffeket a 108 féle new-school témákkal és Verse féle modern hardcore elemekkel, hogy csak na…
Előttük eggyel ott lesz a Rivers Run Dry, akiknek mindjárt itt az új lemezük is, de azért még most nem. Legelöl pedig a Wasted Struggle, akiknek viszont már van idénről elrakott lemezük ‘Void’ címmel.
A buli az egyik éppen aktuális punk koncerteket (még) toleráló helyen lesz a Tűzoltó utca 22. szám alatt. A klub neve 4/4, korábban Jailhouse néven üzemelt. A koncert nem lesz ingyenes, a belépő legyen 800. A bulinak mindenképpen vége 11-re. Lesznek vegán szendvicsek, meg süti, esetleg még tea is, ha nagyon hideg lesz.