[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Kung Fu Panda első két része óriási siker volt gyerekek és felnőttek között egyaránt. A DreamWorks animációs filmje egyedi hangulatával, érdekes történetvezetésével és fergeteges humorával is ki tudott emelkedni a riválisok közül. Ráadásul ez nem csak a 2008-ban érkezett első részre volt igaz, hanem a három évvel később bemutatott folytatásra is. Ugyan pont a történettel a harmadik részben már vannak gondok, a hiperlátványos animáció mellett ismét a nevetőgörcsök teszik kellemes másfél órás szórakozássá a filmet.

KungFuPanda3_jelenetfo (4)

A trilógia első részében Po beteljesítette álmait és Sárkányharcos lett, a második epizódban pedig felkutatta származását. A legújabb fejezetben ott folytatja, ahol öt évvel ezelőtt abbahagyta: Kína legjobb harcosaként gyakorlással és evéssel telnek fárasztó napjai. Egy nap aztán felbukkan Po valódi apja, aki elvezeti fiát a pandák vidám birodalmába. Viszont ezzel párhuzamosan egy titokzatos gonosz – akiről senki nem tud semmit – egymás után győzi le a túlvilág és az élők világának legjobb harcosait. Természetesen a duci pandára fáj leginkább a foga, de Po is tudja hogyan várja rejtélyes ellenfelét: tanulóból esetlen mesterré avanzsál és rengeteg humoros jelenet közepette elkezdi kung fu-ra tanítani a pandákat, a legkisebbektől a legidőssebbekig.

A harmadik Kung Fu Panda ránézésre rengeteget fejlődött, ami nem is csoda, hiszen csaknem háromszor annyi időt fektettek a készítők a technikai részletekbe, mint az első epizód esetében. Ennek köszönhetően főhöseink minden egyes szőrszála szinte életrekel. Ráadásul 3D-ben is remekül mutat a vásznon a pandakaland. Ami miatt kissé hiányérzetünk lehet, az a történet, ami ezúttal sok újat nem tud mutatni, de olyan, mintha nem is akarna. A pandafalu felbukkanása szinte törvényszerű volt, ez ugyan felkavarja kicsit a dolgokat, de a főgonosz ezúttal nem túl karakteres. A vicc az, hogy ezt még a filmen belül is kifigurázzák, hiszen senki sem tudja kicsoda a túlvilágról visszatérő Kai, vagy hogy ki volt ő a múltban. Mindezek mellett a túl gyorsan vágott csatajelenetek is kisebb unalomba tudnak olykor fordulni.

KungFuPanda3_jelenetfo (22)

A humor tekintetében viszont hibátlan a Kung Fu Panda 3 – az előző két részhez hasonlóan ugyanúgy tudnak rajta továbbra is kacagni a kicsik és nagyok is, mert az alkotók minden korosztály rekeszizmát célba vették. Gyakorlatilag ez a kulcsfaktor az egész szériában és remekül adják át a vicces dialógusokat a magyar szinkronhagok is. Az eredeti verzióban Jack Black, J.K. Simmons, Dustin Hoffmann, Angelina Jolie és Bryan Cranston mellett még egy sor további sztár kölcsönözte hangját a szereplőknek (ahogy többen közülök az első két fejezetben is), de Gáspár András, Dörner György, Tahi Tóth László vagy Barbinek Péter szinkronjával is remekül működik a magyar verzió.

A zenei betétek továbbra is csodálatosak, ami nem is meglepő, hiszen a hamarosan Budapestre látogató Hans Zimmer volt a fő zeneszerző. Külön érdemes megemlíteni a Kai felbukkanása alatt bekúszó western hangulatú muzsikát, de az egészet öröm hallgatni.

Ha felnőtt fejjel nézzük, talán most trilógiává bővülve lett teljes a Kung Fu Panda-univerzum, hiszen nem feltétlen lenne szükség egy negyedik részre a fogyatkozó ötletek miatt. A gyerekek szemszögéből viszont nem biztos, hogy lehet itt megállt parancsolni, márpedig sanszos, hogy közvetve ők döntenek a széria folytatásáról. Egyik verzióval sem fogunk mindenesetre nagyon rosszul járni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A harmadik csapásban is van még erő (Kung Fu Panda 3 - kritika)
A humor tekintetében hibátlan a Kung Fu Panda 3 - az előző két részhez hasonlóan ugyanúgy tudnak rajta továbbra is kacagni a kicsik és nagyok is, mert az alkotók minden korosztály rekeszizmát célba vették.
Ami tetszett
  • szép látvány, szép zene
  • 3D-ben is jól mutat
Ami nem tetszett
  • kissé lapos sztori
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
7.4