[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Greg Berlanti rendezésében egy okosan megkomponált, igazán érzelmes filmet láthatunk, ami humorosan, de nem elcsépelt módon mutatja be egy kamasz fiú életét, ami most mérföldkőhöz érkezett.

A tinédzserévek a legtöbb ember életében meghatározó korszak, megannyi örömével, és buktatótival együtt. Különösen Simon (Nick Robinson) számára, aki épp most készül bevallani családjának és barátainak, hogy meleg. Eközben reménytelenül szerelemre lobban online, egy ismeretlen fiúval, akinek kilétét minden erejével igyekszik kideríteni.

Az utóbbi évek kamaszokról szóló filmjei kizárólag az alpári humorra építő vígjátékok, illetve a véres horrorfilmek tengelyén mozgott. Ebből a körből tör most ki a Kszi, Simon, ami nemcsak hiánypótló alkotás, hanem egy igazán remekbe szabott, a témát jól körbejáró, mégsem sekélyes, vagy túlzottan drámai mű lett. Egyszerűen, de mégis érthetően mutatja be, hogy milyen érzelmek dúlnak egy olyan fiú lelkében, akinek a szokásos tini problémáktól eltérően egy sokkal nagyobb horderejű dologgal kell szembenéznie. Hiába lett elfogadóbb mára a társadalom, coming outolni még most sem egyszerű, hiszen szembe kell nézni azzal, hogy ezt a kinyilatkoztatást, nem mindenki fogja empatikusan kezelni. Emiatt főhősünk Simon is gyakran érzi magát magányosnak, holott szerető család, és barátok veszik körül. A félelem, hogy a hozzá legközelebb álló emberek elfordulnak tőle, ha másságát felvállalja még az ideális környezettel megáldott Simont is megbénítja. A film legnagyobb erénye, hogy mindezt a feszült helyzetet olyan intelligens humorral képes feloldani, ami nem tereli el, vagy teszi nevetségesség az alapvető témát, épp csak könnyedebb formában tálalja. Eközben pedig végig izgulhatja a néző, hogy vajon ki lehet Simon titokzatos levelezőpartnere, ami még egy újabb színt hoz a történetbe. Mindez a remek forgatókönyvnek is köszönhető, amit tényleg csak dicsérni lehet, Elizabeth Berger zseniálisat alkotott.

A főszereplő Nick Robinson bebizonyította, hogy egy komolyabb szerepben is remekül megállja a helyét, nagyszerű alakítást nyújtott.

Az apát alakító Josh Duhamelnek most egy kisebb, de annál jelentősebb szerep jutott, amiben ő is legjobb formáját nyújta, akárcsak Jennifer Gardner, akitől az életben is a gondoskodó anyát alakítja, így ennek megformálása könnyed ujjgyakorlat volt számára.

A KSZI, Simon az év egyik legjobb filmje, amit csak ajánlani lehet. Elgondolkoztató, intelligens film született egy cseppet sem könnyű témában, amire az ember a moziból kilépve is jó szívvel fog gondolni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kszi, Simon (kritika)
Elgondolkoztató, intelligens film született egy cseppet sem könnyű témában, amire az ember a moziból kilépve is jó szívvel fog gondolni.
9Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
8.9