2011. júniusa az év egyik legkeményebb hónapjának ígérkezik, hiszen szinte heti rendszerességgel érkeznek a hardcore és metál világának elismert zenekarai, ezek közül is kiemelkedik a connecticuti Hatebreed, akik munkásságát nem kell külön bemutatnuk. A közel 20 éve működő hardcore/metal zenekar az 1997-es, ‘Satisfaction Is the Death of Desire’ című albumával robbant be a köztudatba, a lemez az akkor még középkategóriás Victory Records bestsellere lett, minek eredményeképp a zenekar és a kiadó kéz a kézben nőttek a hardcore színtér óriásává… Az album sikerét major label szerződés követte, viszont az intenzív turnézás miatt a második, ‘Perseverance’ címre hallgató album négy és fél év várakozás után jött ki, ami már csak azért is meglepő, hiszen ennyi idő alatt klasszikusok születnek majd tűnnek el nyomtalanul. A Hatebreed nem állt meg, hiszen újabb és újabb albumok jöttek ki az évek során és bár az elmúlt időszakban a csend egy kicsit nagyobb körülöttük, mint általában, a zenekar a mai napig az egyik legmegbízhatóbb gépezet, ha koncertezésről van szó. A júniusi 27-i, Dürer Kertben tartandó koncert immáron a negyedik alkalmuk, hogy legyalulják Budapestet.

Vendégük a nagyszerű, és sokkal jobb sorsra érdemes Death By Stereo, akik debüt-lemeze, az ‘If Looks Could Kill, I’d Watch You Die’ a feje tetejére állította 1999-es megjelenésekor az enyhén stagnáló hardcore színteret. Hardcore, punk és metal elemekkel kevert zenéjük sajnos mégsem repítette a bandát tartósan az őket megillető pozícióba. Ennek ellenére még mindig egy olyan zenekar, akik tarolnak energikus koncertjeikkel, mint azt már korábban láthattuk mi is. A koncertet a budapesti The Last Charge nyitja majd.

2011. június 27. Budapest @ Dürer Kert
Hatebreed (USA)
Death By Stereo (USA)
The Last Charge

Jegyárak: 4.900 Ft (bolti elővétel), 5.500 Ft (online elővétel 2011. június 10-ig), 6.000 Ft (online elővétel 2011. június 11-től, valamint a helyszínen)
Jegyelővétel: Dürer Kert, CD Pince, Speed Westend, The Lab, Underground Store, valamint az Eventim hálozatában – Jegylink

Linkek:
Hatebreed hivatalos Facebook oldal
Death By Stereo hivatalos Facebook oldal
The Last Charge hivatalos Facebook oldal
A koncert hivatalos Facebook eventje