A Petőfi Rádió és a MOL bemutatja:
STRAND – Nagyon Zene Fesztivál
Zamárdi, augusztus 19-22.

Harmadik alkalommal ad otthont Zamárdi szabadstrandja a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös fesztiváljának. A STRANDon idén is jelen lesz a teljes hazai élvonal, Ákostól a Punnany Massifig, a Wellhello-tól a Halott Pénzig. A nívós világsztár-kínálatban olyan nevek kaptak helyet, mint az All Time Low, a Simple Plan, Steve Aoki, a New Found Glory, a Pendulum, vagy éppen a House of Pain és a Glass Animals.

A jórészt már ismert, pazar zenei kínálat mellett újabb helyszínek és programok mától publikusak.

 • Új helyszín a MOL Nagyon Balaton Aréna, ahol kora estétől hajnalig tart a buli! Karányi és Big John Whitfield élő produkciója mellett a Stereo Palma, a Tesco Disco, Andro, Kovary és Lotfi Begi és színpadra lép itt, a nyitó koncertsáv pedig Kis Grófoé.
 • Új helyszín a STRANDon a Petőfi Rádió Backstage színpad. Itt beszélgetések mellett naponta 3 zenekar és előadó akusztikus koncertjén vehet részt a STRAND közönsége. Többek között Molnár Tamás (Anti Fitness Club), Kama (Mary Popkids), Czutor Zoli (Belmondo), Fehérvári Gábor Alfréd, a Muriel és Járai Márk (Halott Pénz) koncertezik majd.
 • Ismét felépül a Balaton legmagasabb kilátója, a 26 méter magas MOL Torony, ahonnan egy 200 méter hosszú pályán a közönség felett csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek.
 • Idén is jelen lesz a Diákhitel Kávézó, ahol naponta jelentkezik a népszerű OpenQuiz műsor, a Majdnem Híres Rocksuli, izgalmas témákat boncolgat a Hello90 csapata és többek között Zacher Gábor toxikológus is a kávézó vendége lesz.
 • A STRAND ART helyszínen idén is 4, ismert és elismert kortárs művész jelenlétében, a közönség bevonásával készülnek az alkotások. A mottó most is: “Nekem a Balaton…”, vagyis mind a művészek, mind a közönség azt mutathatja meg, mit jelent számára a magyar tenger. A neves alkotók között Wahorn Andrással, Szurcsik Józseffel és Mimma Nosekkel is találkozhatunk. Mimma Nosek az alkotótábor mellett az OTP Junior Nagyszínpad dekorációjáért is fele, az ő gigantikus képei díszítik majd a színpad két oldalát. Ef Zámbó István pedig a STRAND szimbólumát, hatalmas strandlabdákat készít a fesztivál több helyszínére.
 • Ugyancsak új helyszín az Erzsébet Liget – Civil Part, ahol többek között a Magyar Zsonglőr Egyesület, Magyar Cserkész Szövetség és a Party English csapata mutatkozik be, egész napos programokkal a STRAND közönségének.
 • A Telekom VOLT Fesztiválon már sokak által megismert Élő Bolygónk projekthez a STRAND fesztivál is kapcsolódott. A klímaváltozás elleni kampány keretében a STRANDolók egy hatalmas térképen jelölhetik, honnan érkeztek, a nagyszínpadnál pedig 10.000 db lufi emelkedik majd a magasba a fesztiválozók üzeneteivel. A cél nem tűnik egyszerűnek: az év végi klímacsúcsig 1 milliárd aláírást összegyűjteni, szerte a világon.
 • A STRAND idején a fesztiváltól karnyújtásnyira lévő Zamárdi Kertmoziban a fesztiválozók féláron nézhetik meg a Balaton Method című filmet.
 • A STRAND két nagyszínpadának koncertjeit bárki otthonról is követheti, ezek nagy részét ugyanis a fesztivál honlapján és a Petőfilve.hu oldalon is élőben közvetítik.
 • A Széchenyi 2020 program is jelen lesz a STRANDon! A fesztivál legkomfortosabb, legtisztább mellékhelyiségei és a fesztivál tisztasága egyaránt a Széchenyi 2020 nevéhez köthető.
 • Jó hír, azok számára, akik a megszokottnál kényelmesebben szeretnének fesztiválozni, hogy idén már VIP jegy is kapható, illetve a már megvásárolt jegyek 4990 Ft-ért upgrade-elhetők – függetlenül attól, hogy 1, vagy 4 napra szeretnénk azt használni.