Az idei évtől már vegytiszta nemzetközi színpadként várja közönségét a Sziget Nagyszínpada. Az öt nap alatt huszonöt külföldi sztár lép majd itt fel. Itt kell megjegyezni, hogy a magyar zenekarok nem száműzve lettek, hanem egy ún. magyar nagyszínpadot állítanak fel a szervezők, ahol a hazai élvonal több reprezentánsa is egy nekik méltó helyen léphet majd fel…

Minden idei nagy európai fesztivál kívánságlistájának első helyén egy olyan ifjú hölgy szerepel, aki nem megosztja a közönséget, hanem egyesíti, azért, mert annyira vonzó, annyira cool, annyira tud énekelni, és még annyi minden mást is tud. Ő Lily Allen, aki az idei Sziget első napjának sztárfellépője. Őt előzi meg aznap a U2-t a No Line On The Horizon világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű, északír zenekar, a Snow Patrol. Előttük melegíti be a küzönséget a spanyol Ska P, akiket a Nouvelle Vague vezet fel. Az első fesztiválnap első fellépője a Nagyszínpadon az I am X lesz.

Csütörtök a második fesztiválnap, amikor az esti sztár a Fatboy Slim lesz, aki idén szintén ötödik stúdió-albumával rukkolt elő. Norman Cookot a Bloc Party előzi meg aznap a Nagyszínpadon. Előttük a több tucat platina és aranylemezt megjelentető, kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen lép fel, őket vezeti fel a The Ting Tings, s legkorábban a balkáni r’n’b királynője, Miss Platnum lép augusztus 13-án a Nagyszínpadra.

Augusztus 14 péntek: a hétvége első napja, amikor az estét a legújabb, sorban az 5. stúdióalbumukkal szerte a világban óriási sikerrel szereplő The Prodigy zárja majd. Előttük a Pendulum, korábban a Primal Scream és legkorábban a Haydamaky lép fel ezen a napon.

Szombaton a Placebo az esti sztár, s korábban sem kisebb fellépő, mint a világ egyik legnépszerűbb alter rock zenekara, a többszörös BRIT zenei díjas Manic Street Preachers lép majd fel. És a még korábbi sávokban aznap a Nagy Britannia extravagáns acid-rave-sc-fi punk-funk zenekara, a Klaxons, előttük az Editors és a legkorábban – szintén az Egyesült Királyságból érkező The Subways lép majd fel.

És az utolsó Sziget napon újra együtt a Faith No More, ők headliner sztárjai a Sziget vasárnapjának. A co-headliner aznap minden idők egyik legsikeresebb punk zenekara, az old school szemtelenségekkel ötven millió lemezt világszerte elpasszoló kaliforniai The Offspring lesz. Idén májusban megjelenő új albumával érkezik a Szigetre Nagy-Britannia egyik legjobb koncert zenekara, a Maxïmo Park. Előttük lép fel majd a Danko Jones és a Sziget utolsó napján a Nagyszínpad első zenekara a finn Disco Ensemble lesz majd.