[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Piros a legzöldebb! Az Angry Birds – A film (The Angry Birds Movie, hazai bemutató: május 12.) főszereplője, a Piros nevű mérges madár a zöld ügy mellé állt. A múlt hónapban maga az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun jelentette be, hogy Piros a zöld ügyek tiszteletbeli nagykövete lesz. Azóta több mint 20 országban járt, hogy reklámozza az #AngryBirdsHappyPlanet kampányt, és mindenkit arra biztasson, hogy saját maga is tegyen a klímaváltozás ellen. A történelmi jelentőségű Párizsi klímacsúcson elfogadott egyezmény aláírásának alkalmából az ENSZ most egy bélyegsorozatot is kiadott, amelyen Piros szerepel.

Az ügyet természetesen nemcsak az animációs vígjáték vastag szemöldökű hőse, hanem a filmet gyártó Sony Pictures Entertainment valamint a film alkotói, a Pirosnak hangját kölcsönző Jason Sudeikis és kollégái, Josh Gad és Maya Rudolph is képviseli.

A tíz különféle bélyegen Piros a fenntartható fejlődésért dolgozik. Az ezzel kapcsolatos ajánlások:

Sétálj, biciklizz, használd a közösségi közlekedést; használj kevesebbet, használj újra, forgass újra; saját, többször is használható szatyorral menj a boltba; oltsd le a villanyt, ne felejts semmit bedugva a konnektorba; ültess egy kertet vagy egy fát!

A bélyegek megvásárolhatók a neten is!

IC Press

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]