[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bill Holderman, aki eddig javarészt producerként tevékenykedett, most rendezőként debütál, egy kedves, szerethető komédiával, amire sikerült Hollywood nagynevű öregmotorosait megnyernie.

A négy barátnő Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben számíthattak egymásra, amire eddigi életük során sokszor szükség is volt. Diane egy éve özvegyült meg 40 év házasság után, Vivien még a hatodik x-en túl sem hisz a tartós kapcsolatokban, Sharon 18 évvel ezelőtti válása óta magánosan él, Carol házassága pedig igencsak ellaposodott az elmúlt 35 év alatt. Életükbe nem várt fordulatot hoz, amikor az áltauk alapított könyvklub következő olvasmánya a Szürke ötven árnyalata lesz. A regény hatására rég elfeledett érzések törnek a felszínre, új kalandokba vágnak bele, sokszor magukat is meglepve, mert a szenvedélyes élet nem korfüggő.

Holderman egy jó értelemben vett, patikamérlegen kimért vígjátékot készített. A karakterek sokszínűek, négy különböző életutat bejárt nő életébe nyerhetünk bepillantást, tág mozgásteret adva a történet kibontakoztatásának. A történet csomagolása talán kissé cukormázasra sikerült, de egy könnyed hangvételű darabnál ez bocsánatos bűn. Maga a film üzenete lehet, hogy elcsépelt, de mégsem lehet eleget hangoztatni, mert manapság is sokan gondolják úgy, hogy bizonyos kor felett már jobb nem változtatni a bevált dolgokon, még ha a változás új reményekkel kecsegtet is.

A film gépezetébe csak a poénok kimérésénél került porszem a gépezetbe, mert némelyik geg előre kiszámítható, de így is egy nagyon humoros alkotás született. Ami mindenképp pozitívum, hogy egyik jelenet sem lett alpári, ami olyannyira jellemző napjaink vígjátékaira.

A szereplők kiválasztása nagyon jól sikerül, velük nehéz lett volna melléfogni. Az örökifjú Jane Fonda szinte lubickol a tehetős, igen nagy libidóval rendelkező, csípős nyelvű dáma szerepében. Ahogy Candice Bergen és Mary Steenburgen is nagyszerűen alakítják szerepüket. Diane Keaton számára ujjgyakorlat volt karaktere eljátszása, talán csak Andy Garcíával való párosukba lehetne belekötni, mert nem igazán működött kettejük között a kémia.

Összeségében egy habkönnyű nyári vígjáték született, ami remek lehetőség, hogy kicsit kikapcsolódjunk, kiszakadva a hétköznapokból.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata (kritika)
Összeségében egy habkönnyű nyári vígjáték született, ami remek lehetőség, hogy kicsit kikapcsolódjunk, kiszakadva a hétköznapokból.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (5 Szavazások)
6.4