Harmadik ősztől tavaszig tartó szezonját kezdi meg október 17-én este a Merlinben a Kollektiva. Budapest első számú rave-brigádja egy „fékezhetetlen habzású” ifjú producer-fenoménnel, a Franz Ferdinandnak, La Roux-nak és a Dub Pistolsnak is remixelő Foamo-val és spéci LED-es látvánnyal adja meg a kezdő löketet…

Az elektronikus tánczenék legfrissebb hangzásai Angliában keletkeznek, ott is elsősorban London hálószoba- és sufni-stúdióiban. Az egyik manapság legfelkapottabb ifjú zenemester azonban egy álmos kisváros, High Wycombe lakosaként veszi le rendre a lábáról a fél világot saját számaival és remixeivel. Ő a 22 éves Kye Gibbon, aki Foamo néven gyúrja egyre masszívabbra mega-basszusú hibridhangzását.

Foamo tinédzser hétköznapjaihoz drum’n’bass, dubstep, grime és 2step garage kísérőzene párosult, majd a Loose Cannons rádióműsora, illetve egy Kissy Sell Out dj-szett elmozdította a fidget house meg a bassline rave irányba. Ebben a szellemben készültek az első saját számai, amiket naná, hogy Kissy Sell Outnak küldött el, s a feltörekvő producerek legfőbb istápolója rongyosra játszotta azokat a műsorában a BBC Radio One-on, Ez gyakorlatilag elég is volt ahhoz, hogy felfigyeljenek Foamóra és pályája innentől folyamatos felívelést mutat: Movin’ It Over Here című debütáló trekkjét tavaly minden koszos-elektróban és fidgetben utazó dj agyonpörgette, a rá következő Everything Cool / Rockerman pedig Lee Mortimer Wearhouse labelén jött ki, ami a színtéren egyenlő a beérkezéssel.

Ennek hozadékaként özönleni kezdtek hozzá a remix-felkérések a legkülönfélébb műfajú előadóktól, amiknek ő szépen eleget is tesz, legyen az indie-pop (Mystery Jets, Franz Ferdinand), elektró-pop (La Roux), electro-house (Cagedbaby), ghetto-house (Diplo & Laidback Luke, Jack Beats), vagy éppen UK garage (Man Like Me) és bigbeat (Dub Pistols), sőt, nemrég Alex Reece drum’n’bass-klasszikusát, a Pulp Fictiont is újragondolta, a saját kedvére. Mindeközben fejest ugrott a dj-zésbe, s „menthetetlenül” elmerült a klub-világjárásban: a The End, a Fabric és a Space Ibiza közönsége már megtapasztalhatta, milyen a Foamo-féle zsírbasszus-kúra, s most Budapesten a sor!

A szezonnyitó Kollektiva Klub zenei fel- és levezetéséről a névadó dj-trió gondoskodik, a buli fényét pedig szó szerint emeli majd a Skylab VJ-k 15 ezer LED-pixelt bevető vizuál-orgiája. A nagyterem keményre felvert basszus-zenemasszáját az előtér nyugtató minimal/tech-house fül-masszázsával pihenheti ki, aki megfárad menet közben.

2009. október 17., Merlin – Budapest (V. Gerlóczy u. 4.)

Program:

Nagyterem:
FOAMO (Skint / Wearhouse / Chew The Fat! – UK)
Tmx / Fullstereo / Popbitch (Kollektiva)
Látvány: Skylab VJs From Space (Cinetrip) + spéci 15 000 pixeles led-vizuál

Előtér:
Max Factor (Monkey6)
Elbow Room (WBR!)
Koktélakció 22h-ig: egyet fizetsz, kettőt kapsz!

Belépő: 1800 Ft
Az első 150 lánynak, 22h-ig ingyenes!
Jegyek korlátozott számban előre megválthatók a Merlinben. Elővét a buli napján 12 óráig. Az elővételes jegy soron kívüli zökkenőmentes bejutás garantál.


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter