A Klaxons második albumát először még idén nyár végére tervezték, majd tovább csúszott a megjelenés várható időpontja őszre, most pedig már teljesen biztos, hogy a várva várt korong nem jelenik meg 2009-ben. Az újabb csúszásnak prózai oka van: a zenekarnak nincs producere, akinek vezetésével megkezdődhetne a stúdiómunka…

A zenekar még év elején elkezdte ugyan a felvételeket, de a kiadó utasítására kukába kerültek a rögzített számok, a Universal vezetői szerint ugyanis nem volt elég popos és közönségbarát az anyag. Az új szerzemények száma azóta közel harmincra nőtt, de továbbra sem kezdődhet meg a stúdiómunka, mert egyelőre nem sikerült olyan producert találni, aki levezényelné a felvételeket.

Jelenleg 28 számunk van, és azon vagyunk, hogy mielőbb elkészítsük belőle az új albumot. Most éppen producert keresünk, úgyhogy ha bárki ért a lemezkészítéshez, nyugodtan hívjon fel bennünket. Idén már nem jelenik meg az album, szeretnénk inkább az új évtized első nagyszerű lemezét kiadni, mintsem a mostani évtized utolsó kiváló korongját. Most ez lett a fő inspirációnk” – nyilatkozta Jamie Reynolds frontember.

-est-