A Klaxons régi-új színeivel, és a technótól megtisztított, immáron new rave fejléccel induló alter mozgalom sikerszámaival (‘Magick’, ‘Golden Skans’, ‘It’s Not Over Yet‘) a csőnadrágos indie kultúra első számú divatdiktátorává nőtte ki magát. Jamie Raynolds és zenekara elektro vonalon a Hot Chip-pel és a Justice-szal áll alkotói rokonságban, míg a rock felől a Muse-zal, a The Hives-szal és az Arctic Monkeys-szal alkot stílusközösséget…

Egyediségüket a punk-ból hozott nyersanyagokból nyerik, így a dance és a rock a Klaxons előadásában a punk őrületével összefogva gerjeszti J.G. Ballard sc-fi író (Karambol, A Nap Birodalma, Vízbe fúlt világ) popteoretikusainak koncertjén a hisztérikus energiákat.

A Mercury-díjas debütáló kultalbum, a ‘Myths Of The Near Future’ 2007-es megjelenése óta a Klaxons már hosszú ideje egy újabb, és még őrültebb energiákat felszabadító hangrobbanásra készül. 2010-ben minden jel arra mutat, hogy a Klaxons az idei Heineken Balaton Soundon remélhetőleg nemcsak a régóta várt új lemez, hanem a pszichedelikus rock’n’roll jövőjének titkaiba is beavatja majd a fesztiválozókat.

EmailMegosztásFacebookMySpaceTwitter