[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A héten végre megérkezik a hazai mozikba is az a mese, amit az imádnivaló előzetesei alapján talán a legjobban vártunk az idén. A kis kedvencek titkos élete külföldön már őrületes nézőszámokat produkált. Nézzük tehát, hogy beváltja-e hozzá fűzött gigászi reményeinket!? 

Személy szerint már a legelső előzetesek óta szabályszerűen tűkön ültem, hogy végre láthassam a Gru– filmek rendezőjének legújabb alkotását. Hiszen egy animációs film, amiben még a konszolidált pudlik is ilyen jófajta metálra rázzák, az nem lehet más, csak elsőrangú és eredeti. Annyi biztos, hogy Chris Renaud és csapata most is igazán kitett magáért, mert a hűséges Max kutya kalandjai annyira kacagtatóak és jópofák, hogy a könnyünk is kicsordul majd a nevetéstől. Max, a cuki kutyus nagy egyetértésben él gazdijával New York-ban. Katie rajongásig szereti a hű ebet és Max is odáig van ember barátjáért, aki csak egy dologgal tudja elszomorítani, ha magára hagyja kis kedvencét a lakásban. Ilyenkor Max egész nap párás tekintettel bámulja a bejárati ajtót és várja haza a gazdiját. Na jó, talán bandázik egy kicsit a szomszédban lakó egyéb állatokkal is. Ugyanis a napközben magukra hagyott kutyák, cicák, papagájok és tengerimalacokkal rendszeresen átjárnak egymáshoz és hatalmas bulikat tartanak.

Az idill azonban egy nap hirtelen megszakad, mert Max gazdija egy új lakótárssal állít haza. Duke, a torzonborz menhelyi kutya nem éppen arról híres, hogy ő lenne a legsimulékonyabb lakótárs, ám ha Max azt hiszi, hogy az lesz a legnagyobb gondja, hogy az új blöki örökösen felfalja a kajáját és kitúrja a kényelmes ágyából, akkor nagyon téved. Duke egy séta alkalmával olyan galibát kever, hogy kutya legyen a mancsán, aki kimászik belőle.

Kétségtelen, hogy ez az év eddigi legviccesebb meséje, arról viszont már nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy a legjobb is. A történetben folyamatosan hömpölyögnek a jobbnál jobb poénok. Minden állattartó felismerheti saját kedvence legaranyosabb, vagy éppen legidegesítőbb szokásait és természetesen saját magát is a vásznon. A karakterek ellenállhatatlanok és kifejezetten humorosak. Hógolyó, a vérnyúl és kattant barátai például nagyon ütősek, de Max kutyus régi és új barátai sem maradnak el mögöttük.

A film kimagaslóan erős a gegek és a helyzetkomikum terén. Egyetlen jelenet sem érhet véget úgy, hogy ne lenne benne valami igazán tréfás.

Tulajdonképpen a történet is megállja a helyét, bár nem annyira okos és fontos a mondanivalója, mint Szenilla sztorijának és nem is annyira izgalmas, mint a Zootropolis.

Max és Duke kutya meséje inkább a barátság fontosságát és az előítélet mentességet hangsúlyozza, emellett pedig felhívja a gyerekek figyelmét az állattartás felelősségére is. Ez természetesen nem von le semmit az értékéből, mert ezek nagyon is fontos dolgok, csak megközelíthették volna egy kicsit fantáziadúsabban is a témát, ahelyett, hogy az unalomig ismert kliséket használják.

A kis kedvencek titkos élete kiszámíthatósága ellenére is egy nagyon aranyos film, ami egészen biztosan favorit lesz a gyerekek körében és a felnőttek is imádni fogják, ez nem kérdés!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Cukiság kimaxolva (A kis kedvencek titkos élete - kritika)
A kis kedvencek titkos élete kiszámíthatósága ellenére is egy nagyon aranyos film, ami egészen biztosan favorit lesz a gyerekek körében és a felnőttek is imádni fogják.
7.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
8.3