A kultikus Oasis egykori előadója, Liam Gallagher felerősíti harmadik stúdióalbuma körüli várakozásokat új dalával, az „Everything’s Electric”-kel.

Az újdonság minden bizonnyal 2022 egyik legfigyelemfelkeltőbb együttműködése is egyben, ugyanis a Foo Fighters frontemberével Dave Grohl-lal és a többszörös Grammy-díjas és Ivor Novello-díjas Greg Kurstinnal kollaborált az alternatív rockzene skót fenegyereke. Liam és Grohl sok évvel ezelőtt találkoztak először, amikor a Foo Fighters turnéján együtt zenéltek az Oasis-szal. Azóta is fenntartják a kölcsönös csodálatot, miközben az elmúlt években felerősödtek a találgatások a pár lehetséges együttműködéséről.

Liam egy olyan szerzeményt szeretett volna, amely egyesíti a Beastie Boys „Sabotage” című dalának mennydörgő dinamikáját a The Rolling Stones „Gimme Shelter” című zenéjének feszültségével és veszélyeivel. Az eredmény, pedig olyan, mintha Liam ikonikus punkos vicsorgásával összebalhézna a rapperekkel, harci csapásait pedig harsány basszusok erősítenék tovább. Eközben a slide gitár, a zongora virágzik, Liam kísérteties háttéréneke pedig a The Rolling Stones vitathatatlanul legszebb pillanatai előtt tiszteleg.

Az „Everything’s Electric” kellően jókora bevezetőt nyújt Liam várva várt ’C’MON YOU KNOW’ korongjához, ami május 27-én érkezik.