[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Will Ferrell alakítja a százéves embert a svéd film hollywoodi változatába – írta meg a The Holywood Reporter.

    A komikus színész producerként is közreműködik a Száz éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című svéd bestseller amerikai megfilmesítésében. A hollywoodi filmváltozat a CBS Film gyártásában készül, a stúdió szerezte meg a regény megfilmesítési jogait.
Jonas Jonasson 2012-ben angol fordításban megjelent regénye nyomán a forgatókönyvön Netflix Narcos-sorozatának producere, Jason George dolgozik.
A regény egy idősek otthonában élő férfiről szól, aki századik születésnapja előestéjén megszökik az intézetből. Kalandos útján bűnözőkbe, egy bőröndnyi pénzbe és egy elefántba is belebotlik, de közben megelevenedik a 20. század története, amelynek legfontosabb pillanataiban valahogy mindig ott volt a hosszú életében robbantásszakértőként dolgozó főhős.
Jonasson közleményében hangsúlyozta, hogy regényének főszereplője igazi életművész, aki képes meglátni az élet mulatságos oldalát. „Will Ferrell is tökélyre fejlesztette ezt a képességet. Nagyszerű humor kis adagokban” – fogalmazott az író, aki örömét fejezte ki, hogy a színész kapta a főszerepet.
A regény több mint tízmillió példányban kelt el világszerte, a svéd filmváltozatot pedig jelölték a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára. A produkció minden idők legnagyobb bevételű hazai filmje lett a svéd mozikban. A svéd film forgatókönyvírói, Felix Herngren és Henrik Jansson-Schweizer az amerikai verzióban executive produceri feladatot kaptak.

MTI
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]