A kilencvenes években rendkívül népszerű grunge-rock együttes utoljára 1995-ben adott ki új lemezt, majd Layne Staley egyre súlyosabb drogproblémái miatt évekre beszüntette működését. Staley 2002-ben végleg elvesztette a harcot a drogokkal szemben, túladagolásban vesztette életét, és ezt követően az Alice In Chains rajongói a reményről is kénytelenek voltak lemondani, hogy valaha viszontlátják a zenekart…

A seattle-i együttes azonban 2005-ben újjáalakult, majd rátalált a Comes With The Fall énekesére, William DuVallra, aki végleg átvette Staley szerepét. Tavaly a formáció megkezdte negyedik stúdiólemeze elkészítését, a munkálatok néhány héttel ezelőtt fejeződtek be, az album szeptemberben jelenik meg.

Óriási dolognak tartom, ami történt. Egy erős identitással és óriási örökséggel rendelkező zenekarhoz csatlakoztam, és most elkészítettük az első közös lemezt is. Az együttes minden tagjában dolgozik a bizonyítási vágy, semmilyen módon nem szeretnénk tiszteletlenek lenni az Alice In Chains múltjához” – nyilatkozta William DuVall.

est