James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek – számolt be róla a Variety.com.

    A rendező erről a volt kaliforniai kormányzóval, Terminator című filmje sztárjával, Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett online videokapcsolat segítségével. Schwarzenegger az általa szervezett bécsi klímacsúcs alkalmából hívta fel az Új-Zélandon dolgozó Cameront, aki maga is elkötelezett környezetvédő.
    „A koronavírus minket is ugyanúgy érintett, mint mindenkit. Vesztettünk négy és fél hónapot a produkcióból. Így aztán a film – az Avatar 2. – egy évvel később kerül a moziba, 2022 decemberében. De ez persze nem azt jelenti, hogy lesz még egy évem befejezni, mivel aznap, amikor elkészül az Avatar 2., máris elkezdünk dolgozni az Avatar 3. befejezésén” – mesélte Cameron.
    Mint hozzáfűzte, Új-Zélandon zajlik a forgatás, az Avatar 2. jeleneteit már 100 százalékban felvették, az Avatar 3. pedig 95 százalékban kész.
    Cameron megjegyezte: nagyon szerencsés választás volt, hogy évekkel ezelőtt Új-Zélandot választották forgatási helyszínül az Avatarhoz. „Itt készítettük az eredeti filmet, és az ország a járvány kezelése szempontjából a világon a második legjobban teljesítő országnak bizonyult” – mondta.
    Jon Landau, az Avatar producere május 21-én jelentette be, hogy a stáb és a szereplők is visszatérnek Új-Zélandra, és folytatják a munkát. A film forgatását márciusban kellett megszakítani a koronavírus-járvány terjedése miatt.
    Cameron nem árult el részleteket az Avatar folytatásairól Schwarzeneggernek. „A történetről nem mondhatok semmit. Hiszek a titokzatosságban és a nagy meglepetésben” – mondta a sztárnak.

MTI