Stephen King kultikus horror regényéhez végre értő kezek nyúltak és egy igazán hangulatos, nyomasztó rettegésben lehet részünk, ráadásul még az eredeti történetet is sikerült egész jó irányba újragondolni.

Pont 30 évvel ezelőtt került a TV-k képernyőjére a King könyvéből készült egész estés film, mely ha mély nyomokat nem is hagyott a horror-történelemben, azért a maga módján elég ijesztő volt. Persze a Stephen King által írt könyv magasságába nem nagyon tudott felérni, de ez már nem újdonság. 2019-ig kellett várnunk, hogy elkészüljön az első remake, aminek például rendesen megágyazott a nagysikerű AZ újragondolása. Na nem mintha nem jött volna folyton valamilyen King-adaptáció a vászonra, de többségük nem tudott hatalmasat szakítani. Az AZ más volt és most a Kedvencek temetője is pozitív példa. Borítékolható, hogy megosztó lesz az újragondolta történet miatt, de ezt valahogy mi cseppet sem bánjuk, mert így King ’83-ban kiadott Állattemetőjéhez is könnyebben mérhető.

A film főhőse dr. Louis Creed orvos (Jason Clarke), aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két gyermekükkel Bostonból egy Maine állambeli kisvárosba költöznek. Clark titokzatos temetkezőhelyet fedez fel az erdő mélyén, otthonuktól nem messze. Amikor bekövetkezik a tragédia, a doktor különös szomszédjától, Jud Crandalltől kér tanácsot, ami végzetes láncreakciót indít el: elszabadul az elképzelhetetlen gonosz, s ez rettenetes következményekkel jár.

Aki egy kicsit is figyelte mit történik a remake háza táján, az tudja hogy a fő csavart ott tették bele az eredeti történethez képest az alkotók, hogy Creedék fia helyett a kislányuk tér vissza a halálból. Ez sokkal több teret adott a készítőknek, hogy a nézőre hozzák a frászt. Meg kell jegyezni, hogy néha csak apróságokon múlik, hogy a történet nem fordul át fekete komédiába, de végül mindig visszatáncol a határvonalról a horror irányába.

A 2019-es Kedvencek temetője kihozta a maximumot King mesteri regényéből, mégha ehhez a saját feje után kellett is hogy menjen. Dermesztő befejezése után már csak egy dolog maradt hátra: óriási hangerővel bömbölteni a Ramones – Pet Sematary című dalát, lehetőleg napokon át.

Kedvencek temetője (kritika)
A 2019-es Kedvencek temetője kihozta a maximumot King mesteri regényéből, mégha ehhez a saját feje után kellett is hogy menjen.
80%Szerintünk
Olvasói értékelés: (2 Szavazások)
51%