Még egy éves sincs annak, hogy az olasz metal/hc/electro banda, a Helia egy jól sikerült Lady Gaga feldolgozással befutott, és nem várt sikerre tett szert, de máris itt az új lemez. Az elmúlt hónapokban egy apró turnébusszal járták be fél Európát, és emellett volt idejük új dalokon is dolgozni. Az út közben azonban valami sokkal fontosabb született; egy történet, amit a fiúk mindenképpen szerettek volna megosztani…
Képzeld el, milyen lehet az élet 2036-ban, a harmadik világháború után. Az idő visszafelé jár. Minden, amit addig használtunk, eltűnik. Semmid sincs, csak a legszükségesebb dolgok, amikre a feltétlen életben maradáshoz és béke fenntartásához szükséged van.

Már 2 éve annak, hogy boltokba került a zenekar bemutatkozó korongja ‘Shivers’ címmel, és most itt a legújabb EP, melynek címe nem más, mint ‘2036’. Az album hat, eddig nem hallott dalt tartalmaz, melyeket szeptember 13-ától bárki megvásárolhat digitális formában (iTunes/Amazon), vagy a lemezboltokban.

Az albumot beharangozó klip a ‘Timetravel’ címu nótához készült, és augusztus 23-án lát napvilágot, méghozzá 21.30-kor. Ha semmiről sem szeretnétek lemaradni, akkor kövessétek a zenekart a Facebookon!

További jó hír a Helia rajongóknak, hogy a zenekar idén ősszel ismét ellátogat hozzánk. Október 21-én a Dürer kert nagyszínpadán fogják leszedni a fejeteket, 22-én pedig az Insane, a Grenma és a Fish! társaságában a veszprémi Expresszoban.