[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Heves vitákat váltott ki a Jurassic World emlékezetes jelenete, amelyben Bryce Dallas Howard tűsarkúban menekül a dinók elől a dzsungel közepén. Egyrészt tűsarkúban nemigen lehet szaladgálni az őserdőben, ezt direkt kipróbálták a rajongók és videóval bizonyították. Másfelől a tűsarkas rohanást szexistának minősítették az erre érzékenyek, mondván, a nőket még egy olyan fantasztikus filmben is sztereotípiák skatulyájába zárják, mint a Jurassic World. Mindezek miatt nem csoda, hogy megkérdezték az új rész rendezőjét, A.J. Bayonát, lesz-e megint tűsarkú, mire ő határozott nemmel válaszolt. „Hősnőnk ezúttal teljesen felkészült a meglepetésekre – magyarázta a rendező. – Az előző részben éppen hogy odacsöppent a dzsungelbe, ezért nem volt megfelelő az öltözéke. Most viszont már tudja, hogy bármelyik bokor mögül előugorhat egy raptor.”

A nagy felzúdulás miatt a színésznő is megszólalt tűsarok-ügyben. „Szerintem teljesen logikus, hogy a karakterem oda nem illő öltözékben flangált az őserdőben – mondja Howard. – Ezzel azt fejeztük ki, hogy teljesen oda nem illő figura: hideg üzletasszony, aki elidegenedett a természettől, sőt magától a valóságtól és önmagától is. A sztori arról is szól, hogy ez a kiégett nő lassan magára talál.”

Howard nagy örömére – és nyilván a közönség reakciói miatt – a színésznő által alakított Claire jóval jelentősebb szerepet kap a Jurassic World: Bukott birodalomban, mint az előző részben. „Kiderül, hogy milyen okos nőről van szó, aki érzelemgazdag, miközben fizikailag is felnő a feladathoz. Claire sokkal komplexebb karakter lett, mint legutóbb volt” – nyugtázza elégedetten a színésznő.

(Jurassic World: Fallen Kingdom – hazai bemutató: 2018. június 7.)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]