[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

22 évvel az eredeti film bemutatása után, Jake Kasdan rendezésében éled újra a sokak által ismert és kedvelt túlélő társasjáték, a Jumanji.

Négy középiskolás diák délutáni elzárását tölti épp, mikor ráakadnak egy régi videójátékra. Miután bekapcsolják, a játék beszippantja őket, és saját avatárjaik képében Jumanjiban találják magukat. Ironikus módon a kocka srácból izomagyú kalandor lesz, a sztárfocistából alacsony tudós, a gimi legnépszerűbb lányából köpcös térképész lesz, míg az eminens, ámde esetlen lányból harcos amazon válik. Hamar rájönnek, hogy a videójáték világából csak akkor juthatnak ki, ha összefognak, és együtt küzdik le a különböző szinteket, ami nem is olyan egyszerű, hiszen mindenkinek csak három élete van. Ha nem sikerül örökre a játék fogságában ragadnak.

Mióta bemutatták az első Jumanji filmet Robin Williams főszereplésével már felnőtt egy egész generáció. Ennek megfelelően a film is átesett egy komolyabb ráncfelvarráson. Folytatásnak semmiképp nem tekinthető, sokkal inkább az eredeti film modern újragondolása. Ennek megfelelően most nem egy társasjáték szereplői szabadulnak rá a városra, hanem egy videójáték ejti a szereplőket fogságba. Élve a lehetősséggel, hogy egy virtuális valóságról van szó, hőseink nem is saját alakjukban szerepelnek a film túlnyomó részében, hanem az általuk választott karakterek bőrében küzdenek a játék megnyeréséért, és ezáltal életükért is. Ez számos humoros jelenet forrása, hiszen így lesz a gyengéből erős, a szépből pedig csúnyácska. Ezáltal, életük legnagyobb kalandja során nem csak a feladatok leküzdésére koncentrálnak, hanem bepillantást nyernek, milyen a másik bőrébe bújni. A történet jól felépített és igazán szórakoztató. Végig leköti a néző figyelmét, mindig akad egy újabb fordulat, nem beszélve a sok humoros és pörgős akciójelenről.

A négy főszereplő közül a Spencert alakító Dwayne Johnson a legnagyobb húzónév, akit bár láttuk már vígjátékban, inkább akciófilmjeiről ismert. Itt azonban remekül hozza a nagydarab testbe ragadt félénk, kocka srácot, aki percről perce jön rá, hogy ebben a világban sokkal nagyobb ereje van, mint a valóságban. A legszórakoztatóbb perceket azonban kétség kívül a két vérbeli komikus Jack Black, mint Bethany és Fridge szerepében Kevin Hart okozza. Nekik ez nem ismeretlen terep és meg is látszik játékukon, minden vásznon töltött percük aranyat ér. A főhősnőt alakító Karen Gillan viszonylag ismeretlenebb névnek számít, de játéka alapján ez már nem sokáig marad így.

A 2017-es Jumanji egy remek akcióvígjáték, ami akárcsak egy videójáték pár órára elszakítja az embert a valóságtól.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jumanji - Vár a dzsungel (kritika)
A 2017-es Jumanji egy remek akcióvígjáték, ami akárcsak egy videójáték pár órára elszakítja az embert a valóságtól.
8Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
7.5