Aki szerette a Judd Apatow által készített Kész katasztrófa, 40 és annyi vagy A 40 éves szűz című filmeket, most örülhet, mert alkotójuk öt év pihenés után ismét jó formában van. Márciusban az SFXW fesztiválon mutatják be legújabb filmjét, A The King of Staten Islandet (magyar címe még nincs).

A film Pete Davidson, a Saturday Night Live című tévés kabaréműsor sztárjának felemelkedéséről szól, természetesen vele a főszerepben. Ez lesz a fesztivál nyitó alkotása. A Saturday Night Live-ról érdemes tudni, hogy innen indult a hollywoodi komikus színésztársulat nagyjából fele, Adam Sandlertől Chris Rockon és Mike Myersen át Susan Wiigig.

A texasi Austinban minden évben márciusban megrendezett SFXW fondorlatos programmal jelentkezik: a nagyjából két és félszáz mozgóképes produkciót felvonultató mezőnyben nagy stúdiófilmek ugyanúgy szerepelnek, mint független vagy kísérleti alkotások. A stúdiók itt tesztelik először nyilvánosan, hogy a szezonban bemutatásra váró produkcióik milyen közönség- és kritikai fogadtatásra találhatnak.

(The King of Staten Island – hazai bemutató: 2020. június 18.)