[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jövőre láthatják a nézők a Downton Abbey írójának The Gilded Age című új tévésorozatát, amely az 1880-as évek New Yorkjában játszódik.

    A szériát megrendelő NBC tévécsatorna szerdán erősítette meg, hogy tíz epizódot rendelt Julian Fellowestól.
Az NBC 2012 óta foglalkozik a The Gilded Age előkészítésével, és most úgy tűnik, végre meg is valósítják – emlékeztetett a The Guardian brit napilap.
“A The Gilded Age írásával egy álmom vált valóra. Hosszú ideje érdekel az amerikai történelemnek ez a korszaka, és az NBC most lehetővé tette számomra, hogy bemutassam a modern közönségnek. Nem is lehetnék izgatottabb és lelkesebb” – idézte a brit lap Fellowest.
A New Yorkban játszódó széria a társasági elitről, és főleg azokról a családokról szól majd, amelyeket a városba áramló pénz tett gazdaggá.
Fellowes már tavaly közölte, hogy mindent hajlandó félretenni a sorozat kedvéért. “Színészként nehéz nemet mondanom bármire, és így van ez íróként is. De most rendbe akarom szedni az elkötelezettségeimet, és a The Gilded Age sorozattal – egy új világgal és egy csokor új karakterrel akarok tovább lépni” – mondta akkor.
Azt is elárulta, hogy a dráma a New York-i társaság újgazdagjai és a régi elit olyan családjai között zajlik majd, mint az Astor és a Vanderbilt család, amelyek elutasítják a változásokat.
Példaként Caroline Astort említette, akinek felmenői 17. századi telepesek voltak, és ezért feljogosítva érezte magát arra, hogy meghatározza, ki kerülhet be az elit társaságba. “Felismerte, hogy a New York-i társaságnak bővülnie kell, egymás mellett nem élhet meg két rivális elit. Nagy befolyása volt. Ez az a háttér, amely előtt a The Gilded Age-sorozat játszódik” – magyarázta az író.
A Downton Abbey a nem amerikai tévésorozatok közül a legtöbb, 69 Emmy-jelölést kapta, 15 Emmyt pedig el is nyert. A befejező epizódját 2015-ben Nagy-Britanniában 9,5 millió néző látta.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]