Johnny Depp szeretett volna börtönbe menni. A kritikusok szerint új filmje, a Fekte mise (Black Mass, hazai bemutató: november 12.) új irányba fordíthatja a színész pályáját, egy új sikerszéria kezdete lehet, és Oscar-díjat is hozhat. A gengszterfilmben Depp egy valós személyt, Jimmy „Whitey” Bulgert, a hetvenes évek Bostonjának maffiafőnökét kelti életre. Az ír maffia feje, miután saját emberei is ellene fordultak, sokáig bujkált, csak 2011-ben 82 éves korában fogták és ítélték el 19-szeres gyilkosságért. 

A nyugdíjas gengszter egy Floridai, különlegesen biztonságos fegyházban tölti életfogytig tartó büntetését, és a forgatás előtt Depp ügyvédjén keresztül üzent neki: szívesen találkozna vele, mielőtt eljátssza. Whitey azonban nem volt hajlandó fogadni a sztárt.

– Fontosnak tartottam volna, hogy beszélgessünk kicsit még a munka kezdete előtt – nyilatkozta Depp a Fekete mise premierjén. – Tiszteletből. Mégiscsak az ő életét játszottam el. Az ő igazságát és az ő világát akartam képviselni a filmben. Az ügyvédje segítőkész volt, de Mr. Bulger nem: utálta a könyvet, aminek alapján a forgatókönyv készült. Tényleg nem túl jó színben állítja be őt: de hát, hogy lehet jó színben mutatni egy banditát?

IC Press