Ismét megfilmesítésre kerül a legsikeresebb norvég krimiíró, Jo Nesbo egyik izgalmas regénye. A Fiú címre keresztelt krimi/dráma világszerte óriási siker lett, ezért csak idő kérdése volt mikor csap le rá Hollywood. A filmet Denis Villeneuve fogja rendezni, akinek többek közt a Sicario és a Fogságban is köszönhető. Utóbbiban Villeneuve már (másodszor is) együtt dolgozhatott Jake Gyllenhaallal, aki A Fiú főszerepét vállalta el, emellett pedig saját produkciós cégével is részt vesz a projektben.

A könyv egyébként egy drogfüggőségtől szenvedő, hosszú börtönbüntetését töltő fiúról, Sonny Lofthusról szól, aki a rácsok mögött szembesül vele, hogy amit rendőr apja haláláról tudott – és ami ilyen mélyre süllyesztette – teljes hazugság. Megszökik a börtönből és leszámolásba kezd az őt és családját elárulókkal szemben.

Nagyon vonzódtunk A Fiú sztorijához, ami azon túl, hogy sötét és meglehetősen erőszakos, egy örökérvényű történet az emberről, aki az igazságot kutatja.” – írta a filmet bejelentő nyilatkozatában az egyik produkciós cég.

Közben egy másik Jo Nesbo-könyv filmváltozata már javában készül, a Hóemberből Micheal Fassbender főszereplésével érkezik hamarosan izgalmasnak ígérkező alkotás.

Fotó: Animus kiadó

Fotó: Animus kiadó