[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A National Geographic Global Networks vezérigazgatója, Courteney Monroe több fontos bejelentést tett a Nat Geo jövő évi premierjeire vonatkozóan. 2019 tavaszán új évaddal folytatódik a csatorna eddigi legnézettebb sorozata, a négy Emmy-díjjal kitüntetett Kozmosz: Történetek a világegyetemről, melyet világszerte több mint 135 millióan láttak. A széria producere, írója és rendezője ezúttal is Ann Druyan, műsorvezetője pedig Neil deGrasse Tyson. A világhírű asztrofizikus emellett a Sztárok és csillagok (Star Talk) című beszélgetős műsorát is folytatja. A csatorna berendelte az idei év sikersorozatának, a Will Smith műsorvezetésével készült Volt egyszer egy bolygónak második évadát is, melynek rendezője az első szériához hasonlóan az Oscar-jelölt Darren Aronofsky.

A neves kalandor és túlélő Bear Grylls lesz a műsorvezető-narrátora a National Geographic új hatrészes, Hostile Planet munkacímű dokumentumfilm-sorozatának. A széria megdöbbentő közelségből mutatja be a vadállatok túlélésért vívott harcát átalakulóban lévő élőhelyükön. A vadonban többek közt erdőtüzek, hóviharok, aszályok és heves esőzések nehezítik az állatok életét, melyek egy része képtelen megküzdeni az akadályokkal, mások előtt azonban új lehetőségeket nyitnak ezek a természeti csapások.

Büszke vagyok rá, hogy a műsorvezetője lehetek ennek a csodálatos természettudományos történetnek, mellyel nemcsak az a célunk, hogy megmutassuk az állatok lenyűgöző túlélési képességeit, de a klímaváltozás pusztító hatásaira is szeretnénk felhívni a figyelmet. A sorozat újszerű módon mutatja meg bolygónk kíméletlenségét és sérülékenységét. Készüljenek fel egy olyan túlélési történetre, amilyet még soha nem láttak” – mondta Bear Grylls. A sorozat executive producere az Oscar-díjas operatőr-rendező, Guillermo Navarro. A Hostile Planet sorozatot világszerte 2019 elején tűzi műsorra a National Geographic.

Az Oscar- és Emmy-díjra jelölt Jeff Goldblum is műsort kapott a csatornán. A National Geographic Studios által készített The Curiosity of Jeff Goldblum című 12 részes sorozatban az ismert színész világkörüli útra indul, hogy egészen hétköznapi dolgok mögött rejlő, egyáltalán nem hétköznapi történeteket kutasson fel. Számos egyszerűnek tűnő, a mindennapjaink részét képező tárgynak ugyanis meglepő eredete van, vagy olyan tudományos háttere, mely messze túlmutat az adott dolgon, sőt akár a jövőnkre is hatással lehet. A 30 perces epizódokban Goldblum megdöbbentő összefüggésekre mutat rá, látványos kísérleteket végez, és neves szakértőkkel beszélget.

A National Geographic képes mindig új, kreatív és szórakoztató módon bemutatni a körülöttünk lévő világot. A kíváncsiság, a dolgok megismerésének vágya mindenkiben megvan. Örülök, hogy ebben az új sorozatban én irányíthatom rá a nézők figyelmét a látszólag egyszerű dolgok mögött rejlő bonyolult tudományos összefüggésekre” – mondta Goldblum.

A felfedezést, a kalandot és a gasztronómiát egyesíti Gordon Ramsay: Uncharted című sorozata, amely szintén 2019-ben indul a NatGeo műsorán. A Studio Ramsay által készített szériában a népszerű séf a világ izgalmas és különleges tájaira látogat, hogy a helyi embereket, szokásokat és ízeket megismerje. Valamennyi epizódnak három fontos összetevője van: ismerkedés a helyi ételekkel a konyhaművészet lokális sztárjai segítségével; nyomozás olyan tradíciók, szokások és szórakozási formák után, melyek máig ismeretlenek a külvilág számára; valamint próbára tenni Ramsay főzőtudását a helyi szakácsművészet nagyágyúi ellenében.

A csatorna folytatja forgatókönyv alapú sorozatait is. Richard Preston világhírű bestsellere, a The Hot Zone (Halálzóna) képezi alapját a Nat Geo új minisorozatának, amely a halálos Ebola vírus eredetének és elterjedésének történetét meséli el. A drámai sorozat egyik főszereplője az Emmy- és Golden Globe-díjas Julianna Margulies lesz. A Valley of the Boom pedig az 1990-es évekbe repíti majd a nézőket, és a Szilícium-völgy példátlan technológiai fellendülését mutatja be. A drámai gyorsaságú fejlődésnek azonban mellékhatásai is voltak, sőt, a felívelést bizonyos területeken hasonlóan gyors és váratlan zuhanás követte. A kétszeres Emmy-díjas Bradley Whitford, Steve Zahn és Lamorne Morris főszereplésével készült új sorozat lebilincselő stílusban tárja elénk a fejlődés csúcsait és völgyeit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]