Chloë Grace Moretz kemény csaj: a HA/VER-ben Nicholas Cage lányaként kezdte a bunyót, és bár Scorsese mellett a Hugo-ban megmutatatta a szelídebb oldalát, Denzel Washington partnereként, A Védelmező-ben ismét harciasnak kellett lennie. Új filmjében pedig az egész világot kénytelen megmenteni. 

Az 5. hullám (The Fifth Wave, hazai bemutató: 2016. január) Földünk vesztéről szól: űrből jött támadók foglalják el, nemcsak a világot, de az emberi testeket is. Ám egy lány öccse védelmében ellenük fordul, és az emberiség utolsó reménységévé válik. 

– Nekem az anyukám és a bátyám olvassa először a forgatókönyveimet – vallotta be az alig nagykorú színésznő, aki civilben sokkal ártatlanabbnak tűnik, mint a filmjeiben. – Ők segítenek a munkáim kiválasztásában, ők adnak tanácsot, hogy mit vállaljak el. Az 5. hullám-ért mindketten, együtt lelkesedtek, úgyhogy nem haboztam. Szerintem, ez olyan film, amit ha 30 év múlva újra nézek, akkor is büszke leszek rá. És imádok bunyózni: mindig az a legjobb a forgatásokban.


IC Press