A metalcore egyik klasszikusa, az Unearth idén már járt Magyarországon, az Arch Enemy előzenekaraként, jövőre pedig headlinerként tér vissza. Legutóbbi lemezének nagyszabású világkörüli turnéján az A38 Hajót ejti útba, a műfaj másik két fontos zenekara, a Ringworm és a Fit For An Autopsy közreműködésével.

Az 1998-ban alakult Unearth a metalcore egyik komoly, emblematikus zenekara, ami lassan tizennyolc éve kőkeményen tolja a műfajt. A kétezres években rendszeres fellépője volt az Ozzfesteknek, együtt turnézott a metalcore királyaival, többek között a Terrorral, a Killswitch Engage-dzsel, a Lamb Of Goddal… (A szoros kapcsolatot jellemzi, hogy például a 2011-es Darkness in Light lemez producere a Killswitch Engage-gitáros Adam Dutkiewitz volt, és a dobsávokat a szintén tag Justin Foley játszotta fel).

Keményen indul tehát a 2016-os metalcore időszámítás Budapesten, az Unearth fél évvel legutóbbi koncertje után immár headlinerként tér vissza, legutóbbi, Watchers of Rule lemezét bemutatva.

Még az Unearthnél is régebbi motoros a metalcore színtéren a Ringworm, ez az 1989-ben alakult clevelandi kvartett. A korai időszakban rengeteg splitet jelentetett meg, és az intenzív turnézás megtette a magáét: előbb a Victory Records, majd a Relapse szerződtette le a zenekart. Ennek köszönhető, hogy a tavaly megjelent Hammer of the Witch már komoly – bár kissé megkésett népszerűséget hozott a brutális riffekkel operáló zenekarnak.

A Fit For An Autopsy nem először lép fel az A38 Hajón – néhány éve már megfordult itt a Suicide Silence előzenekaraként. A három gitárral brutális tempójú deathcore-t játszó zenekar pár napja, október 2-án jelentette meg harmadik nagylemezét, így aztán igazán aktuális budapesti fellépése az Unearth előzenekaraként.

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3800 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Időpont: 2016. január 13.