Jack Black-et egy jeti üldözi. Meg egy húsevő kúszónövény. Meg agresszív kerti törpék, valamint egy Láthatatlan Fiú és egy vad bohóc… és mindez nem a világ egyik legismertebb komikus színészének álma, hanem az új, hátborzongatóan vicces film, a Libabőr (Goosebumps, hazai bemutató: október 29.). Black ugyanis a híres – valóban élő – írót, R. L. Stine-t alakítja, akinek a teremtményei előbújnak a könyvekből, és elfoglalnak egy kisvárost: az írón a sor, hogy a lánya, egy szomszéd srác és ijedős haverja segítségével visszaterelje őket a borító mögé.

– Gyerekkoromban imádtam ijedezni – vallotta be egy reggeli tévéműsorban a színész. – Poe novelláit harmincszor újraolvastam. A Ragyogás és a Rosemary gyermeke még most is a kedvenc filmem. Már nem ijedek meg tőlük, de még mindi nagyon élvezem őket. És Jack Nicholson-t is nagyon jól tudom utánozni a Ragyogásból… már grimaszversenyt is nyertem ezzel a műsorszámommal.

A színész azért azt is elárulta, hogy a Libabőr mégsem elsősorban az ijesztgetésre utazik: sokkal inkább nevettetni akar.

– Stine tulajdonképpen csak egyvalamit mondott nekünk, mielőtt forgatni kezdtünk, egyébként nem szólt bele a filmezésbe. És az ez volt: ne legyetek túl ijesztők, sose legyetek unalmasak! Igyekeztünk megfogadni a tanácsát.

IC Press