[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bagossy Brothers Company, Bohemian Betyars, Esti Kornél, Freddie, Fran Palermo, Mongooz and the Magnet, Marge, Passed, Run Over Dogs, Superstereo, Szabó Benedek és a Galaxisok, Zaporozsec: idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A közönség mellett ezúttal egy 25 tagú szakmai zsűri is értékeli a résztvevőket: a fesztivál- és koncertszervezők, menedzserek, producerek, és újságírók mellett többek között Zacher Gábor, Janklovics Péter, Buda Marci, Papp Szabi, Wolfie, és a Pamkutya is pontozza a produkciókat.  

A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV harmadik alkalommal indítja el a NAGY-SZÍN-PAD! című programot, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen.

Az első NAGY-SZÍN-PAD!-ot 2014-ben a Mary PopKids, a másodikat 2015-ben az Ocho Macho nyerte meg, de az elmúlt két évben a szakmai grémium által választott előadók közül szinte mindenki kiemelkedő eredményeket ért el – elég, ha a Halott Pénz, az Ivan & the Parazol, a Soerii & Poolek, a The Biebers, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Kelemen Kabátban, a Cloud 9+, a Turbo, vagy Deniz sikerszériájára gondolunk. “Bár az idei még csak a harmadik Nagy-Szín-Pad!, a fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják: a verseny igazán fontos ugródeszka az összes résztvevő számára.” – mondta Lobenwein Norbert, alapító-főszervező. “Túl azon, hogy a hazai popszakma egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli a Nagy-Szín-Pad! résztvevőit, az elmúlt időszakban ez a verseny számunkra is sokat segített abban, hogy a korábbinál sokkal inkább megalapozott döntéseket hozzunk a fesztiváljaink új fellépőit illetően.”tette hozzá Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapítója – ők ketten egyébként többek között a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton főszervezői is.

A tét most is nagy: a győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál Nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandiában, valamint egy videoklippel és egy 500.000 Ft-os MOL üzemanyag-kártyával is gazdagodik. Minden versenyző, aki részt vesz az elődöntőkön, már nyertesnek számít, hiszen mindannyian számos felkérésre számíthatnak az említett nyári fesztiváloktól, és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől is, az elmúlt évben megújult Művészetek Völgye például a Nagy-Szín-Pad! mindhárom döntősét fellépteti a „Völgy” könnyűzenei nagyszínpadán.

A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny főszponzora ismét az OTP Junior. „A verseny a hazai könnyűzenei élet tehetséges fiatal szereplői számára az egyik legjobb bemutatkozási és bizonyítási lehetőség, ezért is érezzük fontosnak azt a támogatást, amelyet az OTP Junior már harmadik éve biztosít az eseménynek. Az elmúlt évek sikertörténetei alapján biztos vagyok benne, hogy az idei verseny 12 indulójának is minden esélye megvan arra, hogy valóra váltsa álmait, és még szélesebb körben megismerjék és megkedveljék zenei világukat. Az OTP Bank új reklámkampánya zenéjét is egy korábbi Nagy-Szín-Pad nyertesnek, a Mary Popkids együttesnek köszönhetjük. Biztosra veszem, hogy a mostani indulók között is lesznek meglepetések és emlékezetes teljesítmények. Hajrá srácok, hajrá Nagy-Szín-Pad!” – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketingkommunikációs vezetője, aki idén zsűritagként is bekapcsolódik a tehetségmutató versenybe.

A Petőfi Rádió és Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programsorozatát. “Aki ismeri a tevékenységünket, az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek során milyen sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be” – mondta el Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatósági igazgatóság – igazgatóhelyettese.

A Petőfi TV az elődöntők és a döntő során élőben jelentkezik a helyszínről a résztvevőkkel és a zsűritagokkal készített interjúkkal, exkluzív backstage információkkal, és természetesen a 12 előadó koncertjének legizgalmasabb részleteit is közvetíti, így azok is bekapcsolódhatnak a programba, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.

AZ ELŐDŐNTŐK IDŐPONTJAI:

április 23. Bagossy Brothers Company

április 24. Bohemian Betyars

április 25. Esti Kornél

április 26. Freddie

április 27. Fran Palermo

április 28. Mongooz and the Magnet

április 29. MARGE

április 30. Passed

május 1. Run Over Dogs

május 2. Superstereo

május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok

május 4. Zaporozsec

DÖNTŐ: május 15.

AFTERPARTIK AZ ELŐDÖNTŐSÖKKEL

A koncertek után az Akvárium Klub VOLT barjában az aznapi fellépőkkel bulizhatnak a rajongók. Többek között lesz Bohém Balkán Party, Esti Kornél, SuperStereo, Galaxisok és Passed DJ set, Marge 80’s Pink Partyjába pedig az énekesnő jó barátai, a The Biebers-es Puskás testvérek is bekapcsolódnak.

A SZAVAZÁS

A közönség az elődöntők napjain este 8-tól másnap este 8-ig szavazhat az aznap fellépő zenekarra SMS-ben, bármely mobilszolgáltató 4422-999-es alapdíjas telefonszámán a zenekar kódjával, Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel/videókkal, valamint a nagyszinpad.com-on egyetlen kattintással. Egy telefonszámról naponta 5 SMS szavazatot fogadunk el, Instagramon egy profilról naponta 5 kép tölthető fel, míg a nagyszinpad.com-on naponta 1 voks adható le. Május 5-én este 8 órától újra megnyitjuk a szavazást, innentől május 8-án este 20 óráig az összes előadóra lehet szavazni.

A 3 döntős nevét május 9-én reggel jelentjük be a Petőfi Rádióban.

Ekkor újraindítjuk a szavazást, a 3 továbbjutó zenekarra egészen a május 15-i döntőig lehet szavazni, ahol élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.

ÚJDONSÁG: SZAKMAI ZSŰRI

A NAGY-SZÍN-PAD! idén újítást vezet be a szavazást illetően: a közönség mellett egy 25 fős ítész-csapat is értékeli majd a 12 előadót. A zsűriben helyet kaptak fesztivál- és koncertszervezők, zenei szerkesztők, újságírók, producerek, filmrendezők, menedzserek, előadók, de akad köztük képzőművész, sőt, még zenerajongó toxikológus is. Az elődöntők során, ahogy a közönségnek, úgy nekik is 24 óra áll majd rendelkezésükre, hogy pontszámaikkal és kommentjeikkel értékeljék a produkciókat.

Ha felkapom a fejem az már jó” – tartja Zacher Gábor toxikológus. „Nem a zene minősége és az aktualitása számít, hanem az, hogy legyen egy jelensége a produkciónak” – nyilatkozta Papp Szabi, a Supernem frontembere. „Csapjanak óriási bulit, ahol mindenki eldobja az agyát! Végül is ez egy koncert lényege!” – tette hozzá Janklovics Péter humorista, előadóművész. „Szeretem, amikor minden mindennel egy egységet alkot, a háttér-animáció, a fények színvilága, a zene érzelmisége, a styling, a haj, a mozdulatok, a gegek, az átkötők, sorolhatnám, mert akkor érzem, hogy amit látok, az egy komolyan vett munkafolyamat eredménye” – egészítette ki Vermes Orsolya, többek között Fluor menedzsere, valamint a Pilvaker és a Magyar Klipszemle szervezője. Ef Zámbó István képzőművészt a kreativitással, Wolfie-t az erős dalokkal, SIXX-et a magabiztos színpadi jelenléttel, humorral, Gerendai Károlyt pedig a hiteles előadásmóddal lehet megnyerni.

Mi hat abszolút kiábrándítóan a zsűritagokra? „Ha nem látom az örömöt a színpadon állókon. Ha nincs bennük élet, energia, közlésvágy. Ha túl józanok vagy túl részegek. Ha semmilyenek. Ha egyformák. Ha mintakövetők. Ha unalmasak. Ha viccesnek hiszik magukat, pedig. Ha véresen komolyak. Szóval, csak pár apróság” – válaszolta Lévai Balázs, a Pamkutya youtuber-duó szerint pedig gáz, ha a dalok élőben előadva gyengébbek, mint az albumon.

A szakmai zsűri tagjai:

Bende Zsuzsanna, az A38 vezető programszervezője

Borcsik Attila “Izil”, az MR2 Petőfi Rádió zenei szerkesztője

Buda Márton, az MR2 Petőfi Rádió műsorvezetője

Csiszár Virág,   a Sziget Szervezőiroda programszervezője

Dolezsai Gergő, az OTP Bank marketingkommunikációs vezetője

Farkas Roland „Wolfie”, a Punnany Massif egyik alapítója

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője

Janklovics Péter, előadóművész

Lévai Balázs, rendező-producer

Ligeti Nagy Tamás, újságíró

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! alapítói, főszervezői, valamint a Telekom VOLT fesztivál és a Balaton Sound főszervezői

Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási Igazgatóságának igazgatóhelyettese

Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal vezetője

Muraközy Péter, a Sziget Szervezőiroda programigazgatója

Pamkutya, YouTuberek

Papp Szabolcs, a Supernem tagja

Pető Zoltán, az MR2 Petőfi Rádió felelős szerkesztője

Rónai András, a VS.hu újságírója

Szimler Bálint, rendező

Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója

Varga Attila „Sixx”, az Index.hu újságírója

Vermes Orsolya, zenei menedzser

Zacher Gábor, toxikológus

ef Zámbó István, képzőművész

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]