A nézők utálják, ha a kedvenc sorozatukban meghalnak egyes szereplők. de a dolog elkerülhetetlen. Julian Fellowes, a közkedvelt Downton Abbey sorozat és a két mozifilm alkotója két lépésre bontotta le a karakterek eltávolításának folyamatát egy beszélgetős műsorban. A nézők azt hinnék, azért tűnnek el egyes szereplők, mert meglepő fordulatokra van szükség, pedig nem. 

„Nehéz őket megölni – vallotta be. – A közönség azt hiszi, hogy direkt csinálom. Olyannak tűnök, mint egy zsarnok, aki csak int – lenyakazni! –, pedig természetesen nem így van. Jön a színész, közli, lejárt a hároméves szerződésem, megyek a Broadwayre játszani.

Az sem mindegy, ki akar elmenni. Ha az egyik inast játszó szereplő távozik, azt mondjuk, elment egy másik grófnőt szolgálni, és kész. De ha egy fontos családtag tűnik el, nincs más megoldás, mint hívjuk a Kaszást.” 

A hírek szerint a mozifilm folytatásában, a Downton Abbey: Egy új korszakban két szereplő távozik majd az élők sorából. Van, aki úgy gondolja, Maggie Smith karaktere, Crawley grófnő lesz az egyik, mert az ő halálát már korábban belengették, de lehet, hogy pont ezért nem rá esett a választás. 

(Downton Abbey: A New Era – hazai bemutató: 2022. március 17.)