A Mentőexpedíció és a Cloverfield írója a Ház az erdő mélyén után most ismét a rendezői székbe ült, hogy készítsen egy vaskos, csavarosnak szánt filmet, amolyan Tarantino-módra. A csavarok ugyan megvannak, még ha nem is úgy, ahogy szeretnénk, de Drew Goddard még nem lenne túl jó Tarantino. A Húzós éjszaka az El Royale-ban inkább egy túlzottan elhúzott éjszaka lett.

Az egykor a hírességek kedvenc elvonulási helyének számító El Royale Hotel pontosan két állam határán fekszik. Ez az izgalmas tény mondjuk egy turistacsalogató marketingszövegnél nem igazán tud jelentősebb szereppel bírni történetünkben, de nem is ez itt a lényeg. A hotelben egy nap megszáll több idegen, köztük egy pap, egy porszívó ügynök és egy énekesnő is. Mire lemegy a nap, már heten bóklásznak az impozáns szálló falain belül és mindenkinek van valami titka. Ahogy magának az El Royale-nak is.

A film nagyon ígéretesen indul, főleg annak, aki esetleg még egy trailert sem látott a megtekintése előtt. Nagy kár viszont, hogy a legfontosabb fordulatok borzasztó hamar lezajlanak, onnantól pedig egyre laposabb és laposabb a sztori. Hiába jön egy ponton Chris Hemsworth is, ennyire talán még egyetlen filmjében sem volt idegesítő a szerepe, mint itt. A gyorsan kiszámíthatóvá alakuló történet megpróbál még csavarni párat önmagán, hiszen van itt időbeni ugrálás, ugyanaz a jelenet több szereplő szemszögéből elmesélve, de csak nagy ritkán képesek ezek lázba hozni a nézőt. Mondjuk a pap (Jeff Bridges) és az énekesnő, Darlene (Cynthia Erivo) közös iszogatása kiugrasztott minket a székünkből, de az ilyenkből sajnos kevés akadt. 

Sokszor az az érzésünk, hogy Goddard mindenáron Tarantino előtt akarna tisztelegni munkájával,  de egyszerűen sehogy nem sikerül neki. A cselekményt túlságosan elnyújtotta és a lényegtelen párbeszédekre helyezte a hangsúlyt, miközben néhány titokról le sem hull a lepel. Persze értjük azért mi folyik a háttérben, csak hát az arányokkal van a baj, meg azzal, hogy egy idő után konkrétan egy helyben toporog a film és érezzük , hogy vérengzés ide vagy oda, itt nem sok babér terem már nekünk.

A Húzós éjszaka az El Royale-ban sajnos túlságosan vontatott és nagyon könnyen feledhető történettel lett megáldva. A nézőnek sokszor lesz az az érzése egy-egy jelenet láttán, hogy ehhez nagyon hasonlót már látott, csak sokkal izgalmasabb formában.

Húzós éjszaka az El Royale-ban (kritika)
A Húzós éjszaka az El Royale-ban sajnos túlságosan vontatott és nagyon könnyen feledhető történettel lett megáldva.
6Szerintünk
Olvasói értékelés: (3 Szavazások)
4.4