[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A történet alapján akár egy izgalmas akciófilm is lehetett volna a Hurrikán meló. Sajnos azonban a vihar nem csak a filmbéli kisvárosra csapott le, hanem a filmet is sújtotta. 

Egy csapat mindre elszánt bűnöző agyafúrt tervet eszel ki, hogy a város felé közeledő, ötös erősségű hurrikánt kihasználva, kirabolják az Egyesült Államok pénzverdéjét. Tervüket azonban megnehezíti a kincstár egyik őre (Maggie Grace) és a hozzá csatlakozó viharvadász (Toby Kebbell). Az egyre közeledő hurrikán miatt azonban egyre fogy hőseink  ideje, hogy megakadályozzák a hatszáz millió dollár elrablását, és kiszabadítsák a túszokat.

Maga a történet elég sok lehetőséget rejt magában, hiszen egy ilyen magasszintű kormányépületbe betörni, majd onnan a zsákmánnyal elmenekülni nem kis feladat. Ezt tetézi még a hurrikán képében közeledő katasztrófa. Ez okozhatta a film vesztét is, külön ,külön talán megállta volna a helyét a két történetszál, de így együtt eléggé zavarosra sikeredett. Talán még a film első harmada sikerült a legizgalmasabbra, amikor a betörés megvalósítását látjuk. Utána azonban sokat zuhan a színvonal. Innentől nem kapunk mást, csak a néhol igen silányra sikerült CGI viharban egymás ellen küzdő embereket. A legbántóbbak azok a jelenetek, ahol a hurrikán szépen lassan legyalulja a várost, egyre nagyobb tárgyak röpködnek a szereplők felé, ők mégis szinte zavartalanul tudnak haladni széllel szemben is. Természetesen a fizika törvényei a rosszfiúkra sokkal inkább hatnak, míg hőseink rendre megmenekülnek a legképtelenebb szituációkból is.

A főszereplők karaktere is kissé elnagyolt. Mindannyian küzdenek a múltjukkal, ami erősen kihat a jelenükre is. Mégis erről is csak egy elnagyolt képet kapunk, ami akkor is zavaró, ha nem ez a film központi része. A mellékszereplők pedig bántóan egysíkúak, a kilencvenes évek tipikus, sztereotip bűnözői, kicsit modernebb köntösbe bújtatva.

A viharvadász Willt alakító Toby Kebbel, és a pénzt az élete árán is védeni akaró őrt játszó Maggie Grace nem túl ismert nevek. A szerepükből mindketten kihozzák a maximumot, azonban nem erre az alkotásra lesznek a legbüszkébbek karrierük során.

A filmet rendező Rob Cohen nevéhez fűződik többek között a nagy sikerű Halálos iramban is. Ez a filmje azonban inkább az idegesítően bugyuta, mintsem a szórakoztató akciófilmek közé tartozik.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hurrikán meló (kritika)
A filmet rendező Rob Cohen nevéhez fűződik többek között a nagy sikerű Halálos iramban is. Ez a filmje azonban inkább az idegesítően bugyuta, mintsem a szórakoztató akciófilmek közé tartozik.
4.5Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
5.2