[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Már a Hupikék törpikék 2 öt évvel ezelőtti bemutatója óta lehetett tudni, hogy folyamatban vannak a harmadik rész munkálatai és ebben a legbíztatóbbnak az tűnt, hogy egy teljes egészében CGI alkotást ígért Kelly Asbury (Shrek 2, Szilaj) rendező, melyet hiánytalanul be is váltott. Pierre Culliford (Peyo) képregényéből így most egy egész élvezetes animációs mesét kaptuk, mely kellemes nosztalgikus érzéseket kelt a gyermekeiket moziba elkísérő szülőkben.

Az elveszett falu készítői ezúttal visszatértek az alapokhoz és Peyo eredeti sorozatához nagyon közelálló módon jelenítették meg Aprajafalva kis kék lakóit. A törpök között ott van mindenki, akit évtizedekkel ezelőtt megszerethettünk és közülük is Törpilla, Törperős, Okoska és Ügyifogyi kerül most a középpontba, akik veszélyes kalandra vállalkoznak, mikor belépnek a Tiltott Rengetegbe. Ott nem csak a titokzatos lakókkal kell vigyázniuk, de maga Hókuszpók és Sziamiaú is a nyomukba ered. A tét nem kicsi: Törpilláéknak a gonosz varázslót megelőzve kell megtalálniuk egy, csak legendákból és poros térképről ismert falut, mely a törptörténelem legnagyobb meglepetését rejti.

Látványos közel másfél órát kapunk, a ’80-as évek ikonikus meséjét végre megfelelő módon hozva el a gyermekeknek. Az előző két próbálkozás enyhén szólva felesleges volt, és bár Az elveszett falu sem a pazar sztorijával bűvöl el, de mégis sokkal szerethetőbbre sikerült elődeinél. Az alapvetően vígjáték irányba nyomuló, 3D-vel is felturbózott film tartogat viszont olyan perceket is, melyek természetesen csak a szülőknek jelentenek majd bármit, illetve néhány percig még a könnycsatornákat is rendesen átmossa. Ráadásul olyan kulisszatitkokat is megtudhatunk a törpökről (hogy Törpillát Hókuszpók hozta létre és eleinte gonosz volt?!), melyet még a korai rajzfilmet kedvelők nagy része sem tudott (kivéve a képregényfalókat).

Az már tényleg csak az idősebbeknek lehet érdekes, hogy az eredeti szinkronhagok között olyan neves színészek tűnnek fel, mint a Homelandből ismert Mandy Patinkin, vagy Demi Lovato énekesnő. A magyar megfelelőikkel sincs gond, de egy-két esetben borzasztóan hiányzik a karakterek régen ismert és imádott hangja.

A Hupikék törpikék – Az elveszett falu nagy kedvence lesz a 10 év alatti gyerekeknek, de az erős nosztalgiafaktornak köszönhetően a szülőknek sem kell feszengve, türelmetlenül popcornba fojtva végülniük a vetítést.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]