Brandon Flowers

Az NME magazin megpróbált utánajárni, hogy egyes értelmetlennek tűnő dalszövegek mit is akarnak jelenteni a mai zenei szcénában. Elsőként a The Killers ’Human’ című szerzeményének kérdéssorozatára keresték a választ: „Are we human? Or are we dancer?„. Brandon Flowers, a The Killers frontembere szerint ez egy mérsékelt szociális álláspont, mely Hunter S Thompson tollából származik. Arra már nem kapott választ a kérdező, hogy ez esetben miért nem többes szám a ’Dancer’ és egyáltalán, ha táncos vagy, miért nem lehetsz ember? Ezt nyilván Brandon sem tudja, viszont vannak, akik még ennél is értelmezhetetlenebb mondatokat írnak dalszövegeikbe…

Chris Martin, a Coldplay énekese például a „How long am I gonna stand with my head stuck under the sand?„( ‘Speed Of Sound‘), míg Richard Ashcroft a The Verve-ből az „And did those feet in modern times/Walk on soles that are made in China?” (‘Love is Noise‘) kérdésekkel érdemelnek lesajnáló buksi simogatást.
A mindenkori leghülyébb számcímeknek pedig a következőket találják: ‘Have You Ever Seen The Rain?‘ (Creedence Clearwater Revival),’Does Anyone Really Know What Time It Is?‘ (Chicago)
Noel Gallaghar is megkapta a magáét, olyannyira, hogy neki egy külön fejezetet szántak a szerkesztők, melyből búcsúzóul álljon itt csak ezen egy idézet Noel munkásságából: „Look into the wall of my mind’s eye/I think I know, but I don’t know why/Questions of the answers you might need„… Ahha.