A kíváncsiság fűtött leginkább, mikor úgy döntöttem, hogy meghallgatom, sőt, megpróbálom értékelni a HIM december első felében megjelent ’SWRMXS (Screamworks Remixes)’ névre keresztelt remix albumát. Igaz, a finn love metal banda tavaly megjelent ’Screamworks’ lemeze enyhén szólva sem fogott meg, de gondoltam talán egy kicsit felturbózva másképp látom majd a dalokat. Ez valamennyire sikerült is, csak éppen negatív irányba… 

A SWRMXS olyan DJ-ket sorakoztat fel, mint Tiësto, Gavin Russom vagy Morgan Page, már ha valakinek mondanak egyáltalán valamit ezek a nevek. Na jó, Tiëstoról már mindenki hallott, hiszen magyar falunapokon is rendszeresen megcsodálható a ’játéka’.

Ami a korong 11 nótájának újraértelmezését illeti, nyugodtan kijelenthető, hogy egyenlő a nullával. Biztos van olyan, akinek ezek a minimál vagy éppen céltalan electro ütemek jelentik a mennyországot, de ezen átdolgozásokat hallva még csak távolról sem érthető, hogy miért adta ehhez nevét Ville Valo és csapata. Aki szeret szenvedni, az nyugodtan hallgassa, mindenki más felejtse el, hogy ez a lemez egyáltalán megjelent. Részemről két pontot ér az anyag, de az egyiket csak azért, mert mégiscsak most volt Karácsony.

2/10