[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Hét nővér igazán ígéretesen indul, de a vége felé sajnos elfogy a lendülete és egy többé-kevésbé összecsapott befejezéssel szúrják ki a szemünket.

A film kezdő felütése már szinte unalomig ismert, a klímaváltozás miatt a Föld mér képtelen eltartani a túlnépesedett emberiséget, ezért a világ kormányai bevezetik azt a szabályt, hogy egy családnak, csak egyetlen gyermeke lehet. A csalás lehetőségét egy nagyon fejlett nyomkövető és nyilvántartó rendszerrel minimalizálják. Az elsőszülöttön felüli gyerekeket hibernálják és elvben majd felébresztik őket, ha megoldották a túlnépesedés problémáját.

Ebben a kiábrándítóan silány, disztópikus világban él Karen Settman (Noomi Rapace) a fiatal banki alkalmazott, vagyis a külvilágvilág így tudja. Karen azonban csak egy kitalált személyiség, akit igazából hét iker személyesít meg, hogy így ússzák meg a hibernálást. A lányokat nagyapjuk (Willem Dafoe) a hét napjairól nevezi el és a nevük által jelzett napon hagyhatják el a biztonságot nyújtó lakást. Nyomkövetőiket természetesen meghekkelik és sminkkel meg parókákkal alakulnak át reggelente. Leglényegesebb trükkjük azonban mégis a teljes őszinteség, hiszen mindenről be kell számolniuk testvéreiknek, ami a külvilágban történt velük aznap. A rendszer egy ideig jól működik, ám Hétfő egyszer csak nem jön haza és megszakad vele minden kapcsolatuk. A maradék hat lánynak rögtön cselekednie kell, ha nem akarnak lebukni, így egy veszélyes nyomozás veszi kezdetét, amiben olyan súlyos dolgok is kiderülnek, amire a lányok még legdurvább rémálmukban sem számítottak.

A film nagyon izgalmasan indul, egyrészt a rendező, Tommy Wirkoda egyből belecsap a lecsóba és nagyon pörgős, extra erőszakos képsorokkal sokkolja a nézőt, másrészt az embert emellett maximálisan leköti, hogy kielemezze Noomi Rapace játékát. A színésznőnek igazából nem sikerül hét különböző személyiséget megformálnia, néha sajnos összecsúszik pár jellemvonás, de ezt alapvetően nem hat zavaróan, így is simán követhető a történet.

A probléma ott kezdődik amikor Wirkoda elkezdi előkészíteni a végkifejletet. Innentől kezdve az ígéretes kezdés ellenére átcsúszik csúnyán unalmas klisékbe a történet és a befejezést magát is pikk-pakk lezavarják, ami hiányérzetet hagy maga után. A sztori elvileg egy komplikált világméretű összeesküvésről is szólna, de ezt pár pillanat alatt megoldják, MacGyver-szintű megoldásokhoz folyamodva. Kár, hogy Wirkoda végül mégis a biztonsági játék mellett döntött.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hét nővér (kritika)
A Hét nővér igazán ígéretesen indul, de a vége felé sajnos elfogy a lendülete és egy többé-kevésbé összecsapott befejezéssel szúrják ki a szemünket.
7Szerintünk
Olvasói értékelés: (7 Szavazások)
9.1