[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A teljes Harry Potter-filmsorozatot vetítik október közepén egy hétig az IMAX-hálózat válogatott mozijaiban – értesült a Variety.com

A rendkívüli Harry Potter-maratont a Legendás állatok és megfigyelésük című produkció megjelenése elé időzítette a Warner Bros. filmstúdió. A november 18-án debütáló film a Potter-saga előzményfilmjeként készült el, a főszerepét Eddie Redmayne alakítja.
A nyolc Harry Potter-filmet október 13-tól láthatják a nézők válogatott IMAX-mozikban az Egyesült Államokban és Európában is. A sorozat első két alkotását, a Harry Potter és a bölcsek köve és a Harry Potter és a titkok kamrája című epizódokat először vetítik IMAX-filmszínházakban.
Az egyhetes vetítéssorozat keretében a Legendás lényekből is láthatnak majd részleteket a nézők, Los Angelesben és Londonban pedig az új produkció szereplői is megjelennek a közönségtalálkozókon.
A Harry Potter-filmekre mindeddig 216 millió dollárért (60 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte az IMAX-mozikban. A nyolc film teljes mozis bevétele pedig globálisan 7,7 milliárd dollárra (2123 milliárd forintra) rúg.

MTI

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]