[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mióta kijött a Másnaposok című nagy sikerű vígjáték, azóta sokszor próbálkoztak visszahozni azt a feledhetetlen hangulatot. A Harmadnaposok 2. készítői ezúttal sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel tették ezt.

Az első részből megismert Tom, David és Graham most épp tragikusan meghalt barátjuk hazaszállításán fáradoznak. Magánrepülőjüknek azonban kényszerleszállást kell végrehajtania, így a baráti társaságra marad, hogy cimborájuk holtestét hazajuttassák az ausztrál sivatagból Londonba. Kalandos útjuk során számtalan nehézséggel kell szembenézniük, ami a barátságukat is próbára teszi.

A Harmadnaposok 2. egyszerre hajaz a Másnapokok és annak folytatásiból megismert klisékre, illetve egy road movie-ra. Ez önmagában nem is lenne baj, sőt, számtalan humoros jelenet forrása is lehetne, mégis a film feléig csakis nagyon erőltetett és lapos poénokat kapunk. Az, hogy a hullamerevség beálltakor szó szerint is merevedése volt a halottnak, már a néző számára válik kínossá. Főleg, amiatt, hogy ezt a szálat a film végéig felhasználják. Ez még egy kamaszodó tininek is kínos humorforrás egy idő után. A legnagyobb baj mégsem ez, hanem, hogy az amúgy is rövidre szabott játékidő feléig tart, míg az ember egy jót tud nevetni a látottakon. Bár azt meg kell hagyni, hogy az elcsigázott csapat segítségére siető helyi mamlasz lakos átalakulása pszichopatává tényleg a film legviccesebb pillanatait nyújtja a nézőnek. Sajnos azonban a legtöbb poén az alpári altesti poénok tengelyén mozog, ami önmagában kevés egy szórakoztató vígjátékhoz.

A színészek kihozzák a szerepükből adódó lehetőségeket, rájuk nem lehet panasz. Bár egyiküknek sem ez lesz életük alakítása. A Grahamet játszó Kevin Bishop nagyszerűen hozza a kétbalkezes lúzert, de azért sokkal szívesebben gondol az ember a Lakótárast keresünkben nyújtott alakítására. Ugyanez elmondható a Tomot alakító Kris Marshallról is. A Halálos Temetésben sokkal jobb volt, bár ez sem az ő hibája, hanem maga a film is jobb volt.

Ha valaki szeretne elmenekülni a napjában 4 millószor elhangzó karácsonyi dalok, és az ünnepi hisztéria elől, akkor ez a film remek lehetőséget ad, hogy kikapcsolja az agyát, ennél többet azonban ne várjon senki.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Harmadnaposok 2 (kritika)
Ha valaki szeretne elmenekülni a napjában 4 millószor elhangzó karácsonyi dalok, és az ünnepi hisztéria elől, akkor ez a film remek lehetőséget ad, hogy kikapcsolja az agyát, ennél többet azonban ne várjon senki.
4Szerintünk
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
4.5