[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője – aki már több mint 100 mozihoz (Interstellar, Sötét lovag, stb.) írt zenét – idén tavasszal belevág első turnéjába, melynek május 11-én budapesti állomása is lesz. Most már azt is tudjuk, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirály filmzenéjének énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt, ahol kb. ez várható:

A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, Interstellar, A sötét lovag-trilógia (Christopher Nolan főszereplésével), a Gladiátor, 12 év rabszolgaság, Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, Pókember, Az őrület határán, A da Vinci-kód, Mission Impossible, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, Thelma és Louise, Utolsó esély, vagy a Rain Man.

Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin “a 100 élő zseni egyikének” nevezett, nyert már egy Oscar®, 2 Golden Globe®, 3 Grammy®, egy American Music, valamint egy Tony®-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése az Interstellar zenéjéért pontosan a 10. filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Publisherek Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán.

Steve McQueen rendező (12 év rabszolgaság) szerint “Hans Zimmer egyszerűen az a kortárs zeneszerző, akit akkor kérsz fel egy munkára, amikor a képi történetet át kell ültetni zenébe.

A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek.

Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá.

A koncertkörút bejelentését Hans Zimmer így kommentálta: „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük.”

Harvey Goldsmith pedig hozzátette: “Számtalan turné van, ahol a zenekar filmzenéket játszik, amíg a kivetítőn a filmekből láthatók részletek. Hans viszont a saját módján fogja előadni szerzeményeit. Csodálatos zenészeket gyűjtött maga köré, beleértve a meglepetés művészvendégeket is. Ezt a showt nem éri meg kihagyni.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]