Három évvel ezelőtt elég nagyot szólt a Hang nélkül, melyet az egykori Office-szár, John Krasinski rendezett és feleségével, Emily Blunttal együtt a főszerepet is vitte. Az iszonyatosan feszült film tele volt olyan para jelenetekkel, melyek a mai napig beégtek a retinánkba. Talán senkit nem ért meglepetés, mikor a folytatását is bejelentették, a kérdés csak az volt, lehet e ezt a színvonalat tartani.

És a Hang nélkül 2 már az első percekben jelzi, hogy itt bizony semmi gond nem lesz, Krasinski nem egy izzadságszagú folytatást dobott össze. És persze, ha nagyon akartuk volna, darabokra szedhettük volna a hangra gerjedő szuper-agresszív idegenek és a nagy némaságban tengődő túlélők egymásnak feszülését, és ezt meg lehetne tenni a folytatással is, de felesleges. A film annyira jól játszik az idegeinkkel, hogy nem nagyon van idő az apróságokon merengeni.

Az alkotók nem akartak sokkal nagyobbat dobni a 2018-as kezdésnél, inkább azonos színvonalon tartották minőséget, sőt, a horror-faktor most egy kicsit még erősebb. Az előzőleg megismert szereplőgárdához pedig odacsapták a több Nolan-filmből és a Peaky Blindersből is jól ismert Cilian Murphyt.

Helyszín ügyileg nem járunk túl messze az előző részben látottaktól, de hát hőseink gyalog, egy csecsemővel együtt közlekednek az apokaliptikus külsejű amerikai vidékién, szóval teljesen reális, hogy nagy távolságot nem tehettek meg. A veszély pedig ott leselkedik minden egyes bokorban – naná, hogy nem csak az idegenek miatt. A történetből egyébként most is csak apró részleteket tudunk kibogozni arra vonatkozólag, hogy ez az invázió mit jelenthetett a földrész, vagy a világ egészére nézve. Ebben pedig jókora potenciál van a folytatások tekinteében, hiszen a harmadik rész is biztosan érkezik már, kérdéseink pedig akadnak bőven.

Hogy ezekre választ kapunk-e, azt csak remélni tudjuk, de ott már nem Krasinski, hanem Jeff Nichols dirigál majd és elvileg egy más aspektusából ismerhetjük meg a Földet ért támadást. A mostani befejezést látva viszont nagyon meglepő lenne, ha Emily Blunték kálváriáját nem követhetnénk tovább, szóval remélhetőleg ezt a szálat sem engedik még el. Mindenesetre erősen ajánlott a rettegést kedvelőknek a Hang nélkül 2-vel visszarázódni a mozis hétköznapokba. Ha az első rész bejött, akkor a csalódás szinte kizárt.

Hang Nélkül 2 (kritika)
Erősen ajánlott a rettegést kedvelőknek a Hang nélkül 2-vel visszarázódni a mozis hétköznapokba. Ha az első rész bejött, akkor a csalódás szinte kizárt.
85%Szerintünk
Olvasói értékelés: (4 Szavazások)
82%