Arthur király gengszterek közé keveredik. Hogy is lehetne másképp, ha Guy Ritchie rendezi a kerekasztal legendás királyának történetét? A héten kezdték forgatni az új filmet, melyben Arthur nagyszájú, ravasz utcai csirkeforgó, aki bandája élén Londonium sikátoraiban küzd az életben maradásért. Nem sejt semmi születése titkáról egészen addig, míg rá nem talál Excaliburra, a különleges kardra. A kard bűvereje új utakra vezeti: az Ellenállás tagjai közé kerül, megismerkedik egy titokzatos, fiatal nővel, Guinevere-rel, kitanulja a kardforgatás művészetét, és végül népe élén a zsarnok Vortigern ellen vonul. A férfi ellen, aki egykor, régen elrabolta Arthur koronáját és meggyilkolta a szüleit.

Arthurt Charlie Hunnam, az apját, Uther Pendragon királyt Eric Bana, Guinevere-t Astrid Bergès-Frisbey játssza. Az ellenállás vezéreként Djimon Hounsou-t láthatjuk majd, a zsarnok Vortigernt a rendező régi kedvence, Jude Law alakítja.

A stáb jelenleg a London környéki Leavesden stúdióban dolgozik, hogy azután Walesben és Skóciában forgassák le a külső felvételeket. A film premierje 2016 júliusára van kitűzve: az intenzív munkát csak rövid ideig szakítják majd meg, amikor idén augusztusban Guy Ritchie frissen elkészült kémparódiáját, a hatvanas években játszódó, Az U.N.C.L.E. emberé-t mutatják be.

IC Press