Áll a bál, mióta elterjedt a hír, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Guitar Hero játék néhány hét múlva megjelenő ötödik részében, a játékosok által választható egyik karakter Kurt Cobain lesz. A gond az, hogy a néhai rockidollal olyan zenekarok számait is eljátszhatják a konzolok gitárhősei, amelyeket a 15 éve halott sztár maga sosem vállalt volna be…

Az egyik leghangosabb ellenző Cobain egykori felesége, Courtney Love volt, aki a Twitteren magából kikelve átkozta el a céget, volt férje imidzsének megcsúfolásával vádolta meg a kiadót és perrel fenyegetett. Később a Nirvana két ex-tagja, Krist Novoselic és Dave Grohl is hangot adott ellenérzéseinek a dolog kapcsán.

A kettejük által kiadott sajtónyilatkozatban arra kérték az Activision illetékeseit, hogy Kurt Cobain csak Nirvana-számokat énekelhessen a játékban, azt azonban belátták, hogy jogi útra nem terelhetik a dolgot, hiszen nem rendelkeznek ehhez szükséges jogokkal. Nem úgy, mint Love, aki természetesen egyből perrel kezdte fenyegetni a kiadót.

Az ügyben megszólalt az Activision is: a játék fejlesztését irányító Dan Rosensweig nem érti Cobain özvegyének panaszait.

Teljesen jogosan használtuk fel Kurt Cobain avatarját a játékban, amit érvényes szerződéssel bizonyítani is tudunk, és az általunk kiállított csekket is beváltották. A magam részéről csak a tényekkel szeretnék foglalkozni, ezek pedig teljesen nyilvánvalóak. Arról, hogy a hagyatékot kezelő Courtney Love és az egykori zenekari tagok közti kommunikáció meglehetősen hiányos, nem tehetek” – mondta Rosensweig.

Rosensweig egyébként igen sajnálja, hogy Grohl és Novoselic nem örül Cobain avatarjának, de úgy gondolja, a kérdést alapvetően nem az Activisionnel, hanem Courtney Love-val kell megbeszélnie a Nirvana két ex-tagjának.

-est-


Email
MegosztásFacebookMySpaceTwitter